Casa Fotbalului a găzduit luni, 15 octombrie, o conferință dedicată antrenorilor din Liga 1 și Liga 2, cu scopul de a le prezenta facilitățile oferite de partenerul Hudl, în ceea ce privește analiza video a meciurilor.

Conferința a fost organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Liga Profesionistă de Fotbal.

SportsCode, firma cu ajutorul căreia se face deja de doi ani analiza video la echipa națională de seniori și Under 21, a prezentat un software care ajută la crearea unei analize video mult mai specifică atât a adversarului, cât și a propriei echipe.

Din rândul antrenorilor care activează în Liga 1 au fost prezenți Nicolae Dică (FCSB), Devis Mangia (U Craiova 1948 Club Sportiv), Costel Enache (FC Botoșani), Dinu Todoran (FC Voluntari) și Antonio Conceicao (CFR Cluj). De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai cluburilor Astra Giurgiu, FC Viitorul, Concordia Chiajna, Dinamo București și Poli Iași.

Din Liga 2 Casa Pariurilor au fost răspuns afirmativ invitației FRF și LPF Viorel Moldovan (Chindia Târgoviște), Leo Grozavu (FC Petrolul Ploiești), Laszlo Balint (Sportul Snagov), Ilie Poenaru (Academica Clinceni), Florentin Petre (Dacia Unirea Brăila) și Valentin Năstase (secund FC Argeș).

Printre invitați s-au aflat: Florin Bratu, Constantin Schumacher, Nicolae Grigore, Adrian Ienci, Dumitru Uzunea.

La întâlnire a fost prezent și o parte din staff-ul tehnic al primei reprezentative, format din antrenorii secunzi, Adrian Mihalcea și Ionel Gane, și analistul video Rareș Ene, care au prezentat o analiză a meciului amical cu Suedia disputat de tricolori în martie, la Craiova și câștigat cu scorul de 1-0.

Această platformă va fi implementată și la reprezentativele de juniori ale României, antrenorii și staff-ul tehnic efectuând în aceste zile un workshop pentru a învăța beneficiile și utilitatea acestuia.