În doar 11 ani de existență, clubul din Covasna a jucat două finale de Cupa României, a câștigat una dintre ele și a început să se remarce în competițiile juvenile.

Cu toate că fotbalul în Sfântu Gheorghe și în Covasna are tradiție îndelungată, clubul Sepsi OSK în formula actuală de existență datează doar din 2011. Cu atât mai remarcabilă ascensiunea lui în puțin peste un deceniu de activitate, ajungând azi să joace în premieră pentru Supercupa României!

În vara lui 2014, Sepsi reușea promovarea din Liga 4 Covasna, iar după numai două ediții în al treilea eșalon, în 2016, ajungea în L2. A fost un traseu spectaculos, pentru că doar un an au rămas alb-roșii în această competiție. Din 2017, promovarea istorică în Liga 1, până azi, s-au consacrat drept una din formațiile redutabile ale primului nostru eșalon.

Mărturie stă și faptul că, în toate cele 5 ediții de campionat de până azi, Sepsi a reușit totdeauna să se claseze la final în primele 10 formații. Cu cea mai bună performanță venind din ediția 2020/21, locul 4 în L1!

Cu ochii pe Cupa României

În paralele cu evoluția în piramida fotbalistică la nivel de campionat, Sepsi a crescut enorm standardul și în Cupa României, tratând de fiecare dată serios această oportunitate de a câștiga un trofeu și de a participa, implicit, în competițiile europene.

Dacă în ediția 2018/19 s-a oprit în sferturile de finală, în 2020 a jucat chiar ultimul act al competiției! La Ploiești, a trebuit să se recunoască totuși învinsă în fața celor de la FCSB, 0-1, dar a fost primul pas major spre conturarea unui palmares onorant. În ediția recent încheiată, covăsnenii și-au adjudecat trofeul, primul din istorie!

Sepsi a trecut de Farul Constanța (1-0), FCU Craiova (1-0) și Chindia Târgoviște (2-1), toate trei partide disputate în deplasare. În semifinale, a învins în stil de mare echipă și a eliminat tocmai deținătoarea Cupei, Universitatea Craiova, cu 2-1 pe teren propriu și 1-0 în Bănie! În finală, 2-1 pe Giulești, contra revelației FC Voluntari!

Sezonul 2021/22 a însemnat încă o premieră, participarea în competițiile europene, mai exact Conference League. Sepsi a fost eliminată din Turul 2 preliminar, însă după o prezență decentă, 0-0 în deplasare și 1-1 pe teren propriu cu Spartak Trnava din Slovacia.

Unul din secretele succesului pentru Sepsi ține și de academia importantă pe care o construiește. În sezonul recent încheiat, la nivel de Liga Elitelor U16, clubul s-a calificat în play-off, în vreme ce la nivel U17 a ajuns până în semifinale Cupei României Elite. Eliminată tocmai de CFR, adversarul seniorilor de azi! La nivelul juniorilor U19, Sepsi a disputat finala Cupei, pierzând în fața celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc.