În cadrul campaniei „Pentru fotbal, pentru viață”, cei aproape 25 de copii, ajunși în România la finalul lunii martie alături de mame, au primit ghiozdane și echipament de fotbal din partea Federației Române de Fotbal.

Majoritatea familiilor provin din zone grav afectate de război, precum capitala Kiev și Dnipro. Cu sprijinul Prefecturii și al Consiliului Județean Vâlcea, respectiv al Primăriei Călimănești, ei au fost cazați la Liceul Tehnologic de Turism din oraș.

Înainte de război, copiii erau legitimați la cluburi de juniori, iar odată ajunși în țara noastră au ocazia să joace în continuare fotbal. Ei au participat deja la Cupa Solidarității, organizată de AJF Vâlcea și Primăria Călimănești, și urmează să joace în săptămânile următoare și în alte competiții dedicate categoriilor de vârstă din care fac parte.

La acțiunea de la Vâlcea au fost prezenți Florin Șari, manager de responsabilitate socială al FRF, şi secretarul general al AJF Vâlcea, Jean Dumitru Turmacu.

În cadrul campaniei „Pentru fotbal, pentru viață!”, Federația Română de Fotbal a colaborat cu Ministerul Sportului pentru preluarea a 130 de refugiați ucraineni, cazați apoi în facilități ale Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și ale Ministerului Sportului. Alături de Penny și UEFA Foundation for Children, FRF a trimis și un camion TIR cu alimente și produse medicale către regiunea Cernăuți, în Ucraina.