Federația Română de Fotbal a fost una dintre cele 21 de asociații naționale care au aplicat la cea de-a șaptea ediție a programului de UEFA pentru Fotbal și Refugiați.

Aplicația FRF a trecut printr-un proces minuțios de evaluare înainte de a primi finanțarea din partea UEFA pentru a fi implementată. În 2023, UEFA a decis creșterea finanțării cu 43%, față de anul precendent.

Astfel, FRF va desfășura acțiuni în care principalii beneficiari sunt migranții (cei aproximativ 145.000 de lucrători străini din economia românească), cu focus pe dezvoltarea capacității cluburilor românești de a integra străinii: migranți, refugiați etc. în activitățile lor, pe diverse paliere: practicanți, suporteri, voluntari etc.

Programul UEFA pentru fotbal și refugiați oferă fonduri asociațiilor membre pentru a dezvolta proiecte care să îi ajute pe refugiați să-și mențină sănătatea fizică și mentală și care au ca scop întărirea legăturilor dintre refugiați și comunitățile gazdă.

Este a patra oară consecutiv când Federația Română de Fotbal se numără printre asociațiile recompensate de UEFA, un rezultat al angajamentului FRF în programe de integrare a refugiaților, azilanților și migranților în fotbal.

Sprijinul pe care Federația Română de Fotbal îl oferă refugiaților este constant și în creștere de la an la an, odată cu sporirea competențelor în acest domeniu.