Joi, 9 iulie, UEFA a organizat cea de-a doua videoconferință din perioada pandemiei cu reprezentanții asociațiilor de fotbal de pe continent cu scopul de a le sprijini în elaborarea viitoarelor strategii.

Întâlnirea la care au participat peste 150 de conducători și manageri din cadrul federațiilor europene a fost moderată de prim-vicepreședintele UEFA, Karl-Erik Nilsson.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, le-a vorbit celor prezenți în conferință despre crearea unei noi strategii având ca motor proiectul “Football Federations of the Future”. Printre subiectele abordate de președintele FRF în cadrul videoconferinței s-au regăsit și proiectul FRF Youth Council, dedicat tinerilor dornici să se implice activ în dezvoltarea comunității sportive din România, și importanța atragerii fondurilor europene.

De asemenea, Gijs de Jong, secretarul general al asociației de fotbal din Țările de Jos, le-a prezentat participanților planul de dezvoltare a organizației și elaborarea strategiei comerciale pe baza datelor culese și a analizei acestora.

Prin cadrul acestui program de dezvoltare lansat la final de 2019, UEFA și federațiile naționale colaborează și realizează un schimb de bune practici pentru o mai bună planificare strategică și setarea obiectivelor pe termen mediu și lung.

“Football Federations of the Future” este viziunea pe termen lung a programului UEFA Grow existent, care a fost înființat în 2015 cu scopul de a crește sistematic și strategic fotbalul european în parteneriat cu federațiile naționale. De atunci, UEFA Grow a fost implementat în cadrul federațiilor membre UEFA și oferă servicii strategie adaptate înn zonele cele mai relevante, de la construirea de imagine bună a fotbalului sau interacțiunea cu întreaga comunitate fotbalistică până la creșterea oportunităților de venituri și creșterea numărului de participanți la fenomenul fotbalistic.