Razvan Burleanu Aleksander Ceferin

UEFA va publica anul următor un nou plan strategic care va urma actualei strategii UEFA: Together For The Future of Football 2019-2024.

Acest nou document strategic își propune să ofere UEFA, Asociațiilor Naționale și altor părți interesate din fotbalul european o direcție și o viziune clară, împreună cu obiective ambițioase și realizabile, care să răspundă cât mai bine tuturor nevoilor fotbalului, dar și trendurilor la nivel internațional.

Comitetul Director pentru Elaborarea Strategiei UEFA, prezidat de prim-vicepreședintele UEFA Karl-Erik Nilsson, este format din președinți, secretari generali și alți reprezentanți ai asociațiilor membre, și a fost înființat în 2018 pentru a sprijini crearea și dezvoltarea cadrului general și al obiectivelor Strategiei UEFA. Actuala strategie propune o viziune clară, bazată pe cinci piloni cheie; FOTBAL, ÎNCREDERE, COMPETITIVITATE, PROSPERITATE și RESPONSABILITATE, fiecare susținut de politici personalizate și priorități strategice precum fotbalul feminin, bună guvernanță, echilibrul competitiv, implicarea fanilor și sustenabilitate.

Grupul de lucru are programate mai multe întâlniri anul acesta. Prima întâlnire s-a desfășurat online, în sistem videoconferință, pe 25 aprilie, iar următoarea întâlnire este programată pentru 11 mai la Ljubljana, Slovenia, întâlnirea fiind prezidată chiar de președintele UEFA.

Forma finală a strategiei urmează să fie adoptată de către Comitetul Executiv UEFA, până la finalul acestui an, urmând ca documentul final să fie prezentat în Congresul UEFA din 2024 care va fi găzduit la Madrid pe 8 februarie.