Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a participat luni, 2 martie, la ședința Comitetului Executiv UEFA, la Amsterdam, unde a prezentat concluziile Comisiei Media, în urma întâlnirii găzduite la Cluj-Napoca, în luna decembrie.

Răzvan Burleanu se află la Amsterdam, acolo unde luni a avut loc prima ședință a Comitetului Executiv UEFA din acest an. În cadrul acesteia, președintele FRF le-a prezentat membrilor CEx concluziile Comisiei Media, pe care o prezidează.

În luna iunie a anului trecut, Comitetul Executiv UEFA a votat numirea lui Răzvan Burleanu la conducerea Comisiei Media, după mandatul președintelui FRF ca prim-vicepreședinte al Comisiei Marketing. Decizia a reprezentat o premieră, președinția Comisiilor revenind, potrivit practicilor UEFA, doar membrilor Comitetului Executiv al instituției europene.

În decembrie anul trecut, România a fost pentru prima dată gazda unei Comisii UEFA. Au fost reprezentate 17 asociații naționale europene, alături de specialiști UEFA. În ședința de lucru, membrii Comisiei Media UEFA au dezbătut cele mai importante trenduri din industria media și au analizat rapoartele privind evoluția acestora la nivel continental. Întâlnirea de la Cluj-Napoca a constituit și prilejul unor propuneri privind operațiunile media din cadrul EURO 2020, planul de comunicare pentru EURO 2020, dezvoltarea UEFA.tv și a canalelor de social media în contextul provocărilor din piața media de la nivel global, precum și campaniile #EqualGame și cele derulate de UEFA Foundation for Children.

Marți, Răzvan Burleanu și Radu Vișan, secretarul general al FRF, vor participa la cea de-a 44-a ediție a Congresului UEFA, care se va desfășura tot la Amsterdam și la care participă președinții și secretarii generali ai tuturor celor 55 de asociații membre UEFA. După acest eveniment, va avea loc tragerea la sorți pentru UEFA Nations League.