Al treilea eșalon dedicat fotbalului feminin a aliniat la începutul sezonului 2022/2023 18 echipe la linia de start, împărțite în trei serii. Pe parcurs, una dintre echipe a părăsit competiția, 17 încheind cu succes partidele programate.

Premiantele sezonului 2022/2023 în cel de-al treilea eșalon sunt Estera Țifești, Campionii FC Argeș și echipa satelit a clubului Politehnica Timișoara. Cele trei formații au încheiat pe primul loc în seria din care au făcut parte, urmând a evolua sezonul următor în cel de-al doilea eșalon fotbalistic.

 Politehnica Timișoara 2, în fruntea Seriei 1 

Echipa satelit a formației bănățene s-a clasat pe primul loc în Seria 1 a Ligii 3 Feminin, cu 36  puncte acumulate, bifând un parcurs perfect, cu 12 victorii din 12 meciuri disputate. Formația alb-violetă a înscris un total de 84 de goluri, încasând doar trei goluri pe parcursul întregului sezon.

Cu o echipă tânără, formată din junioarele clubului sau jucătoare care încă nu au făcut pasul spre prima echipă, Poli 2 a defilat în cel de-al treilea eșalon fotbalistic, performanță care i-a adus promovarea în Liga 2 Feminin la finalul acestui sezon!

 Premianta Seriei 2 din Liga 3 Feminin: Estera Țifești 

La doar doi ani de la înființarea echipei și punerea județului Vrancea pe harta fotbalului feminin românesc, formația Estera Țifești a bifat și prima promovare din istoria clubului, în cel de-al doilea eșalon fotbalistic. O echipă cu evoluții constante, de la primul fluier până la ultimul, o medie de vârstă a echipei de aproape 17 ani, dar cu vise mărețe: să ridice steagul județului cât mai sus în fotbalul feminin.

Formația vrânceană a avut un parcurs solid în acest sezon, cu 13 victorii și două remize în 15 jocuri disputate, 41 puncte adunate și 64 goluri înscrise!

Obiectivele echipei în sezonul viitor: creșterea din punct de vedere calitativ și menținerea liniei de a promova doar jucătoare din pepiniera proprie, de pe raza județului Vrancea.

Primul an în campionatul de senioare, prima promovare: Campionii FC Argeș

Povestea echipei feminine a clubului de tradiție Fotbal Club Argeș începe în urmă cu aproape 5 ani, când echipa de fotbal masculin a trebuit să își înființeze echipă de junioare U15.

Încă de la primul an de participare în Liga de Junioare U15, formația argeșeană s-a calificat la turneul final și a mers până în ultimul act, unde a cedat în fața Universității Cluj. În sezonul următor, evoluția a continuat la nivelul junioarelor U17, unde cu aceeași echipă, FC Argeș s-a calificat din nou la turneul final, implicit în finala mare, pe care a disputat-o tot în compania echipei Universitatea Cluj.

În acest sezon 2022/2023, echipa argeșeană s-a înscris în campionatul de senioare Liga 3 Feminin, având un parcurs impresionant cu fetele crescute din pepiniera proprie: 15 jocuri disputate, 15 victorii, 45 puncte adunate și 134 goluri înscrise!