Sezonul 2022/2023 a fost mai intens ca niciodată în fotbalul feminin românesc, cu un număr record de echipe angrenate, certificare pentru primul eșalon și o luptă pentru titlul de campioană a României mai disputată ca niciodată!

Farul Constanța și CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, în premieră în Liga 1 Feminin!

Două nume cu rezonanță în fotbalul românesc, Farul Constanța și CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, au promovat în Liga 1 Feminin la finalul acestui sezon, ambele având un parcurs fără cusur în seriile lor.

Premianta Seriei 1 din Liga 2 Feminin, Farul Constanța, a încheiat anul cu 45 de puncte acumulate, 15 victorii din 16 meciuri disputate și 127 goluri înscrise! Cifre impresionante pentru echipa constănțeană, care indică un parcurs promițător în sezonul următor, în primul eșalon.

Fetele lui Ionuț Florea au fost premiate pentru performanța din acest sezon duminică, 21 mai, înaintea partidei dintre Farul Constanța și FCSB, de către directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

Premianta Seriei 2 din Liga 2 Feminin este CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, formație înființată anul trecut cu un obiectiv clar încă de la început:  promovarea în primul eșalon. Obiectivul a fost atins cu succes, echipa condusă de Călin Svoboda având un parcurs impresionant: 17 victorii din 17 meciuri disputate, 51 de puncte adunate și 118 goluri înscrise.

Formația bistrițeană a primit trofeul de câștigătoare a Seriei 2 din Liga 2 Feminin chiar de la fostul internațional Lucian Sănmărtean, la finalul partidei cu United Bihor din 21 mai, de pe teren propriu. O demonstrație de forță în eșalonul secund pe care suntem nerăbdători să o vedem și pe prima scenă a fotbalului feminin românesc.

Atât pentru cele două formații, cât și pentru celelalte echipe din primul eșalon, urmează procesul de certificare, la finalul căruia se vor acorda licențele de participare în primul eșalon fotbalistic. Procesul de certificare va fi implementat pentru prima dată în această vară, în vederea stabilirii echipelor care vor face parte din Liga 1 Feminin în sezonul 2023/2024.