Fetele de la Politehnica Timișoara Femina, vicecampioana României, s-au reunit joi, 13 iulie, demarând astfel pregătirile pentru noul sezon. Politehnica Timișoara, formație pregătită de Mirel Albon, a fost marea revelație a sezonului trecut în Liga 1.

Gruparea bănățeană a condus ierarhia primei ligi în cea mai mare parte a sezonului, dar a pierdut titlul în ultima etapă a play-off-ului, când a fost învinsă, pe teren propriu, de Universitatea Olimpia Cluj, ratând astfel un moment istoric, acela de a întrerupe hegemonia de peste un deceniu a clujencelor.

Lotul Politehnicii Timișoara a suferit câteva modificări importante în această vară, dar Mirel Albon spune că „am rămas cu un lot bun”.

Cantonament în județul Hunedoara

Echipa de pe malul Begăi a demarat așadar pregătirile pe plan local și își va continua antrenamentele la Timișoara până pe 5 august.

Din 7 august, preț de o săptămână, fetele de la Politehnica Timișoara se vor afla în cantonament în județul Hunedoara. „Pentru perioada de pregătire, Poli are programate 5 meciuri amicale, urmând să mai stabilească un adversar. Primul meci se va juca în data de 22 iulie în compania echipei St. Mihály SE din Ungaria, pe Stadionul Știința, de la ora 18:00”, informează clubul bănățean.

„Am încercat să căutam adversari puternici”

„Ne așteaptă o perioadă de pregătire cu multe zile cu două antrenamente, avem un program încărcat și de antrenamente și de jocuri. Am încercat să avem joc de pregătire în fiecare weekend, să avem un program din punct de vedere al jocurilor ca și în perioada competițională. Am încercat să căutam adversari puternici și din țară, dar mai ales de peste hotare, am reușit deja să închegăm un program de jocuri, zic eu, foarte bun. Stabilite avem cinci jocuri la senioare, patru la U17 și două la U15”, a spus Mirel Albon, pentru pagina oficială a Clubului Politehnica Timișoara Femina.

„Obiectivele noastre cu obiectivele lor nu mai erau compatibile”

Cel mai experimentat tehnician din istoria fotbalului feminin românesc spune că lotul nu este definitivat, iar până la debutul în noul sezon, la Timișoara vor mai ajunge câteva jucătoare: „Suntem în discuții cu câteva jucătoare, dar deocamdată nu este nimic rezolvat și atunci nu aș vrea să dăm nume. Au plecat multe jucătoare. În cazul unora a fost decizia clubului pentru că obiectivele noastre cu obiectivele lor nu mai erau compatibile, altele și-au manifestat dorința să meargă în altă parte, iar un punct important în politica clubului nostru este acela de a nu ține pe nimeni cu forța, cine își dorește să plece la altă echipă, este liberă să o facă. Desigur că la finalul contractului sau în anumite condiții, însă de această dată toate au primit acordul clubului și vor evolua pentru alte echipe”.

„Putem să închegăm un lot valoros”

Mirel Albon spune că e mulțumit de lot și că are încredere în fetele sale: „Eu cred că am rămas cu un lot bun. Într-adevăr este un lot tânăr care pare lipsit de experiență, însă sunt jucătoare care promit foarte mult și eu cred că, cu două-trei jucătoare experimentate pe posturi pe care în acest moment suntem descoperiți sau nu avem dublură, putem să închegăm un lot valoros cu care să ne luptăm cu echipele puternice sau echipele care s-au întărit foarte tare în această vară”.

Lotul prezent la reunire: Cosmina Roșu, Sara Câmpean, Melinda Nagy, Roxana Mirea, Nikoleta Kurja, Florentina Ancăș (în proces de recuperare), Anda Jivan, Shaira Pera, Andreea Șepețan (2006), Roxana Dovîncescu (2006), Alexandra Boboc (2007), Lorena Mihăilesc (2008),  Florea Florentina (2006), Cioablă Dana (2007), Corsei Bianca (2007), Ionela Năstăsoiu (2006), Elena Petrișor (2007), Anisia Medre (2007), Giorgiana Mateescu, Alexandra Mogoșanu (2007), Patricia Șerban (2007).

Au absentat motivat: Teodora Meluță, Antonia Bratu, Emilin Araujo dos Anjos Rodrigues.

ARTICOL DE ADI DOBRE