Foto: Răzvan Păsărica/Sport Pictures

Doar golurile au lipsit din meciul plin de evenimente care a avut loc sâmbătă seara la Ploiești.

FC Petrolul a debutat în cele din urmă în play-off-ul de promovare după ce restul jucătorilor din lot au trecut cu bine testul pentru virusul SARS-CoV-2. Adversara a fost Fotbal Club Rapid, cea care remizase în prima etapă la Mioveni, scor 0-0.

Partida a început în forță cu un gol marcat chiar în minutul 3. Reușita oaspeților, care l-a avut autor pe Hlistei, a fost însă anulată pentru o poziție afară din joc.

Era minutul 28 când Rapid a rămas cu un om în minus. Rareș Lazăr a comis un fault și a primit al doilea cartonaș galben. Cu toate astea, cea mai mare ocazie a reprizei le-a aparținut giuleștenilor. Portarul Avram a ieșit excelent în fața lui Hlistei, scăpat într-o poziție bună spre poarta prahovenilor.

Penalty repetat de 3 ori!

În partea secundă, Rapid a mai pierdut un om, pe portarul Popa. În minutul 65, Mario Bratu a obținut o lovitură de la 11 metri care a fost executată, repetată și ratată, pe rând, de Arnăutu, Marinescu și Meza Colli. La primele două execuții, Popa a parat, însă, de fiecare dată, a stat în fața liniei porții, primind două ”galbene” și fiind la rându-i eliminat. Cel de-al treilea penalty a fost trimis peste bara transversală.

Imediat, cu doar 9 jucători pe teren, Rapid a fost din nou aproape de a marca. Același Avram a scos de două ori consecutiv în fața adversarilor. Până la final, Petrolul a mai lovit o dată bara. Însă partida s-a încheiat cu o remiză albă, a treia din primele patru jocuri din play-off.

Etapa a doua din play-off se va încheia marți, 14 iulie, de la ora 20:00, cu meciul Campionii FC Argeș – CS Mioveni.

FC Petrolul – Fotbal Club Rapid 0-0

Petrolul: R. Avram – Sîrghi (M. Bratu, 31), A. Răuță, Manolache, Țicu – Pierce (Blănaru, 78) – G. Deac, Meza Colli, L. Marinescu-cpt., Ş. Tudor – Arnăutu. Antrenor: Costel Enache

Rapid: M. Popa – Tano Bonnín, Mallo, Al. Iacob, Goge-cpt. – R. Lazăr, Jorza, Alami (Djuric, 46) – Sefer (G. Crețu, 80), Hlistei (Bg. Manole, 83), Drăghiceanu (Al. Tătaru, 70) . Antrenor: Dan Alexa

Eliminări: R. Lazăr (28), M. Popa (68)

Clasament

UTA Arad 1 0 0 1 3-4 25
Turris-Oltul 2 1 1 0 4-3 24
CS Mioveni 1 0 1 0 0-0 21
Fotbal Club Rapid 2 0 2 0 0-0 21
Campionii FC Argeș 1 0 1 0 0-0 20
FC Petrolul Ploiești 1 0 1 0 0-0 20