Comitetul Executiv al FRF a aprobat luni, 28 ianuarie, achiziția unor noi softuri de monitorizare pentru echipele naționale.

Astfel, pentru creșterea performanței jucătorilor, antrenorii de la prima reprezentativă vor folosi programul Wyscout, un program folosit de cele mai importante naționale și echipe de club din lume.

În plus, pentru monitorizarea optimă a performanțelor fizice ale jucătorilor convocați la prima reprezentativă și la cea U21, FRF va investi în cumpărarea sistemului Catapult, cel mai eficient din acest moment de pe piață. Sistemul Polar, utilizat până acum, va trece în folosința loturilor de juniori.

În viitorul apropiat, toate datele privind jucătorii de la loturi vor putea fi disponibile și pentru cluburile de care aceștia aparțin.

“Wyscout este o platformă care ne ajută mai mult în urmărirea jucătorilor, dar și a adversarilor. Astfel, FRF și echipa națională s-au alăturat celor mai importante naționale și echipe de club din lume care folosesc acest sistem. În plus, tehnologia Catapult ne va ajuta în măsurarea parametrilor fizici ai jucătorilor de la lot atât la antrenamente, cât și la meciuri, iar acest lucru se va întâmpla în timp real”

Cosmin Contra, selecționer România