În cadrul ședinței Comitetului Executiv din 30 ianuarie 2024, au fost stabilite noi condiții de participare pentru cluburi în competițiile de juniori U19, U18 și U17 organizate de FRF.

Astfel, pe lângă obligativitatea de a acumula un punctaj de minim 20 de puncte, urmare a procesului de Clasificare a Academiilor, cluburile ce doresc să participe în competițiile U19, U18 și U17 organizate de FRF trebuie să participe în toate competițiile FRF / AJF organizate pe categoriile U16-U11.

Această decizie are ca fundament unul dintre pilonii din Strategia tehnică a FRF, respectiv „Dezvoltarea durabilă”, ce reprezintă acele elemente care fac ca fotbalul românesc sa fie sănătos, iar jucătorii să crească într-un mediu care să nu le altereze șansele de a face performanță în acest sport. În prezent, cluburile ce doresc să participe în competițiile mai sus amintite nu au nicio obligativitate (cu excepția celor de Liga 1 și Liga 2) de participare și la categoriile U16-U11, deși FRF a dezvoltat competiții pe toate aceste grupe de vârstă.