Asociația Județeană de Fotbal Neamț are un nou președinte, în persoana lui Vladimir Urzică, arbitru încă în activitate la nivelul Ligii 1.

În vârstă de 45 de ani, Urzică îi este succesor lui Ioan Costin Toma, cel care a condus forul fotbalistic nemțean din 2006 și care va fi de acum președinte de onoare. Ședința de alegeri a AJF Neamț a avut loc în ziua de sâmbătă, 27 mai 2023, la Stadionul Municipal ”Ceahlăul” din Piatra Neamț. Vicepreședinții sunt Constantin Leonte (reprezentantul AS Victoria Horia) și Constantin Chiriac (reprezentantul CS Speranța Răucești), iar ceilalți membri ai Comitetului Executiv vor fi Lidi Chertic, ca și președinte al Comisiei de copii și juniori, și Cosmin Cercel, noul președinte al Comisiei de Arbitri și Observatori. De asemenea, noul secretar general al AJF Neamț este Marius Năstasă, actual observator de arbitri pentru competițiile FRF de futsal.

”Mă onorează și responsabilizează această nouă postură.Vreau să-i mulțumesc domnului Ioan Costin  Toma, cel care mi-a fost mentor în toată cariera. Mi-am propus să atragem cât mai mulți tineri către fotbal și să mărim numărul de echipe în campionatele județene de copii, juniori și seniori. Chiar dacă nu suntem un județ mare, mi-am propus să avem cât mai multe echipe care să ne reprezinte la nivel național”, a declarat Vladimir Urzică, noul președinte al AJF Neamț.

Arbitru din 1995, Vladimir Urzică a debutat ca arbitru în Liga 3 în anul 2003, în 2007 a făcut pasul spre eșalonul superior, Liga 2, iar un an mai târziu a ajuns în lotul de Liga 1. De asemenea, a fost arbitru purtător de ecuson FIFA din 2014 până în 2022.

Articol de Liviu Mihalcea