Tricolorii se numără printre cele 10 reprezentative care vor juca la ediția inaugurală a Cupei Intercontinentale de fotbal pentru nevăzători. Competiția va avea loc în perioada 23 septembrie – 3 octombrie, în India.

Cupa Intercontinentală va fi a doua competiție ca importanță, după Cupa Mondială, iar participarea României reprezintă cea mai importantă prezență de până acum a naționalei noastre la nivel internațional. Celelalte naționale participante sunt Spania, Grecia, Polonia, Chile, Peru, Egipt, Coasta de Fildeș, Coreea de Sud și Malaezia.

Naționala de nevăzători a României a bifat până acum trei prezențe la Campionatul European și e deja calificată direct la următoarea ediție a turneului continental.

Echipa națională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociația Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susținerea organizării acestei selecționate naționale, asociația a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Național Paralimpic Român și a Federației Române de Fotbal, structuri ce au finanțat primele acțiuni interne și internaționale.