Prima reprezentativă de futsal a României a disputat marți și miercuri la Rabat două meciuri amicale în compania naționalei țării gazdă Maroc. Tricolorii au pierdut ambele partide cu 1-6 și 2-5.

Cele două meciuri din cadrul mini-turneului din Maroc s-au disputat în condiții speciale pentru tricolori. Naționala României nu a putut conta la Rabat, din motive obiective, pe câțiva dintre cei mai importanți jucători ai săi (printre care Bogdan Covaci, Andrei Crăciun, Felipe Oliveira, Ique Ribeiro, Cristian Matei și Paulo Ferreira). În plus, selecționerul Robert Lupu a lipsit din delegația tricoloră fiind izolat după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

„Chiar și aceste condiții, consider că au fost două meciuri de verificare foarte utile pentru noi. Am întalnit campioana Africii, o echipă foarte puternică, tehnică și foarte mobilă, care ne-a solicitat la maximum. Au evoluat toți băieții care au făcut deplasarea, din acest punct de vedere mini-turneul fiind un test util. Au fost chiar și două debuturi în naționala României, cele ale jucătorilor Andor Balint și Kedei Barna. Au jucat bine, cu mult curaj, integrandu-se foarte bine în planul tactic și în relațiile de joc cu ceilalți colegi. A contat enorm însă lipsa celorlalți opt colegi. Lipsa lor s-a resimțit mai ales în momentele de presiune ale adversarului, atunci când aveam nevoie de experiență. Cel mai mult însă s-a simțit lipsa selecționerului Robert Lupu. Sunt convins că avându-l alături de noi lucrurile ar fi stat cu totul altfel”, a declarat Dumitru „Mimi” Stoica, veteranul și căpitanul naționalei României.

Acestea au fost ultimele partide de verificare ale naționalei noastre înaintea startului calificărilor pentru EURO 2022. România face parte din Grupa a 4-a preliminară, alături de trei reprezentante din fosta Iugoslavie: Serbia, Macedonia de Nord și Bosnia-Herțegovina. Primul loc la finalul campaniei asigură calificarea la EURO 2022. Șase din cele opt echipe care se vor clasa pe locul secund vor merge și ele la EURO. România va juca primul meci din preliminarii luna viitoare.

Iată lotul României care a făcut deplasarea în Maroc:

Portari: Petrișor Toniță (Imperial WET Miercurea Ciuc), Roberto Voin (Autobergamo Deva)
Jucători de câmp: Octavian Cireș (CS United Galați), Valentin Ilaș (CFR Timișoara), Andor Balint, Kedei Barna (FK Odorheiu Secuiesc), Adrian Pânzaru (Imperial WET Miercurea Ciuc), Szőcs László, Sergiu Gavrilă, Marinică Plugaru, Dumitru Stoica, Hadnagy Istvan (Autobergamo Deva), Sávio Valadares (AFC Kairat Almatî), Szabolcs Mánya (SG Kecskemét Futsal)

Articol de Adi Dobre