Terenul din Drobeta-Turnu Severin înaintea demarării lucrărilor

Selecționerul reprezentativei României va purta numele unei baze sportive în localitatea natală.

Mirel Matei Rădoi a fost descoperit la CSS Drobeta Turnu Severin, club care a demarat deja proiectul de reabilitare a terenului de sport de la Școala Generală nr.11“Regele Mihai”, din Drobeta-Turnu Severin, devenit inutilizabil în ultimii ani.

Pe acest teren, de beton, Rădoi și-a început cariera sportivă, dar nu la fotbal, ci la handbal! „Aici și-au desfășurat activitatea copiii de la Clubul Sportiv Școlar, de la secțiile de fotbal și handbal. Aici și-au început activitatea, printre alții, Mirel Rădoi și Florin Șoavă. Avem un proiect pentru o bază sportivă tip 2, cu vestiare și nocturnă. Sper ca până la sfârșitul anului să fie gata. Finanțarea este de la Compania Națională de Investiții, dar fostul nostru elev, Mirel Rădoi, s-a oferit să ne ajute pentru plata autorizațiilor pe care trebuia să le obținem înainte de aprobarea proiectului. Dorința mea este ca această bază sportivă să-i poarte numele”, a declarat actualul director de la CSS Drobeta Turnu Severin, Marian Brihac.

Brihac este cel care, în anii ‘90, l-a descoperit pe Mirel Matei Rădoi. Tânărul sportiv practica inițial handbalul la CSS Drobeta Turnu Severin, dar profesorul de fotbal l-a remarcat și l-a adus la secția sa. Rădoi a progresat rapid la fotbal, iar la vârsta de 18 ani a fost achizționat de Extensiv Craiova, la sugestia lui Sorin Cârțu. După doar 6 luni a ajuns la Steaua București.

Mirel Rădoi, pe terenul din Drobeta-Turnu Severin, în anii 2000

Transferurile ulteriore ale lui Rădoi la Al-Hilal și Al-Ain au adus bani în visteria Clubului Sportiv Școlar din Drobeta-Turnu Severin, care a încasat grile de solidaritate.

Articol de Mircea Oglindoiu