Naționala de e-fotbal a României începe luni, 29 martie, drumul spre eEURO 2021, a doua ediție a turneului final, disputat în PES.

Echipa noastră formată din Adrian Urmă, Andrei-Daniel Poenaru, Andrei Ștefănică și Alexandru Bădicioiu va întâlni Luxemburg, Slovacia, Ungaria și Liechtenstein.

Meciurile din preliminariile se dispută în sistem tur-retur, în două etape: prima este programată pe 29 martie, cea de-a doua în data de 26 aprilie.

Programul primei etape, din 29 martie:

România – Luxemburg, ora 18:00
Luxemburg – România, ora 18:30
România – Slovacia, ora 19:00
Slovacia – România, ora 19:30
România – Liechtenstein, ora 20:00
Liechtenstein – România, ora 20:30
România – Ungaria, ora 21:00
Ungaria – România, ora 21:30

Meciurile vor fi transmise în direct pe YouTube FRF TV și pe paginile de Facebook Echipa națională de fotbal și Echipa națională de e-fotbal.

Doar prima clasată în fiecare din cele 10 grupe se califică direct la eEURO 2021. Echipele de pe locurile secunde mai au o șansă la turneul final, acestea urmând a disputa un play-off. În cadrul acestei runde, cele 10 de pe poziția a doua vor fi împărțite în două grupe de câte 5, primele 3 din fiecare grupă obțin calificarea.

eEURO 2021 este programat să se dispute în luna iulie, la Londra. Cele 16 participante vor fi împărțite în 4 grupe de câte 4. Nu se va juca însă în sistemul clasic ”fiecare cu fiecare”. Învingătoarele din primele două jocuri se întâlnesc într-un meci decisiv de calificare. Însă învinsa mai are o șansă: va întâlni într-un joc de departajare pe câștigătoarea din duelul echipelor care au pierdut prima dispută. Turneul va continua apoi cu fazele eliminatorii, sferturi, semifinale și finală.

La eEURO 2020, România a ajuns până în semifinale, fiind învinsă de Serbia.