Liga I Futsal Fortuna programează astăzi, marți, 1 februarie, ultimul meci al etapei a II-a a Turului suplimentar al Ligii I. Epilogul rundei se va juca, de la ora 18:00, la Sala „Romeo Iamandi” din Buzău, acolo unde Luceafărul va primi vizita formației CFR Timișoara.

Confruntarea va fi în direct la Digi Sport 2!

Locul 6 după 13 partide disputate în actualul sezon, cu 9 puncte, Luceafărul Buzău țintește victoria, o victorie care i-ar permite echipei lui Iulian Trăsnea și Radu Burciu să egaleze la puncte Sportul Ciorăști. Poziția a patra în clasamentul Ligii I Fortuna la futsal, cu 24 de puncte, CFR Timișoara încearcă să profite de eșecul vicecampioanei CS United Galați din această etapă, 3-5 la Deva. În cazul unei victorii, trupa lui Robert Lupu s-ar apropia la doar un punct de gălățeni.

„Ne așteaptă un meci foarte greu în fața unei formații care a pus probleme tuturor echipelor în acest sezon. Vrem să ne întoarcem însă cu toate cele trei puncte acasă, la Timișoara”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al timișorenilor. Lupu nu va putea conta în meciul de la Buzău pe sârbul Stojan Milovac, în timp ce Cristian Boda este incert. În plus, săptpmâna trecută, CFR Timișoara l-a pierdut pe veteranul Florin Matei, unul dintre cei oamenii de bază în ultimul an și jumătate, care a plecat la Autobergamo Deva. „Prin plecările lui Florin Matei și Robert Vârlan din această iarnă am pierdut la capitolul experiență. Am renunțat de comun acord și la Plopeanu, dar ne putem baza pe Ilaș, Tifan Robert și Andrei Grosu. Ultimul, jucător U23, s-a întors la Timișoara după o perioadă petrecută la Autobergamo Deva”, a mai precizat Robert Lupu.

Luceafărul Buzău a debutat în Turul suplimentar cu o înfrângere la limită, 5-6 la Odorheiu Secuiesc, după o prestație curajoasă, care îi dă speranțe lui Iulian Trăsnea, managerul echipei. „Meciul cu CFR Timișoara e unul complicat! Chiar dacă a plecat Florin Matei, Timișoara rămâne un adversar redutabil, o echipă bună a campionatului. Nu avem nimic de pierdut, mai ales că meciul e televizat. Promitem să ne vindem scump pielea. Lipsește în continuare Toma Vincene, om de bază, jucător cu experiență. Sunt convins însă că Radu Burciu, antrenorul-jucător al echipei naostre va găsi soluțiile necesare pentru a ne pune adversarul în dificultate”, a spus Iulian Trăsnea.

Etapa a II-a a Turului suplimentar al Ligii I Fortuna la futsal a debutat sâmbătă, la Deva, cu derby-ul dintre Autobergamo și CS United Galați, meci câștigat de gazde.

Luni seară, în cel de-al doilea meci al rundei, FK Odorheiu Secuiesc s-a impus, în deplasare, în fața echipei CFF Clujana Cluj. În urma acestui succes, FK Odorheiu Secuiesc, echipă pregătită de Jakab Zoltan, a urcat pe locul secund în clasament.

Liga 1 Futsal Fortuna, etapa a II-a a Turului suplimentar: 

Sâmbătă, 29 ianuarie, ora 18:00

Autobergamo Deva – CS United Galați 5-3 (1-2)
Au marcat: Sasse (6), Kusmodi (26), Gavrilă 27), Hinojosa (30), Cr. Matei (32) / Crăciun (4), O. Cireș (19), Araujo (38)
Arbitri: Curta Ovidiu Dan (Târgu Mureș), Boharu Predescu Ionel (Buftea) – Popescu Constantin Daniel (Țicleni)
Observator: Gherman Gabriel (București)

Luni, 31 ianuarie, ora 17:00
CFF Clujana Cluj – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 3-6 (2-4)

Marți, 1 februarie, ora 18:00, în direct la Digi Sport 2

Luceafărul Buzău – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” – Buzău
Arbitri: Decă Daniel; Deaconu Laurențiu – Preda Romeo
Observator: Ivănescu Marian

  • echipa Sportul Ciorăști stă în această etapă

Clasament: 1. Autobergamo 34 p (13 meciuri); 2. FK Odorheiu Secuiesc 30p (14 meciuri); 3. CS United 28p (14 meciuri); 4. CFR Timișoara 24p (13 meciuri); 5. Sportul Ciorăști 12p (13 meciuri); 6. Luceafărul Buzău 9p (13 meciuri); 7. Clujana Cluj 3p (14 meciuri).

Articol de Adi Dobre