Liga I la futsal a programat în acest week-end la Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc ultimele jocuri din sezonul regular al ediției de campionat 2020-2021. În urma acestor partide a fost stabilit clasamentul final, pe baza căruia se vor disputa play-off-ul și play-out-ul.

În lupta pentru titlul de campioană a României au rămas formațiile CS United Galați, Imperial WET Miercurea Ciuc, Autobergamo Deva și FK Odorheiu Secuiesc, clasate în această ordine în ierarhia Ligii I la finalul sezonului regular.

Cele patru componente ale „careului de ași” vor disputa un mini-campionat (tur-retur, fiecare cu fiecare) în care vor intra cu următorul punctaj: 1. United Galați – 3 puncte; 2. Imperial WET – 2 puncte; 3. Autobergamo Deva – 1 punct; 4. FK Odorheiu Secuiesc – 0 puncte.

A debutat OitoMeia Uhelliton

Turneul de la Odorheiu Secuiesc din week-end a fost dominat de derby-ul Imperial WET Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva, meci încheiat cu victoria clară a harghitenilor, scor 5-3. Cu doar doi jucători de câmp pe banca de rezerve, Autobergamo Deva a încercat imposibilul în fața unei formații, Imperial WET Miercurea Ciuc, cu tot lotul valid, inclusiv cu super-vedeta OitoMeia Uhelliton, brazilianul care a evoluat de-a lungul carierei sale, printre altele, la Inter Movistar Fútbol Sala și Jaraguá Futsal.

Cristian Obadă s-a accidentat grav

De la Autobergamo Deva au lipsit Boldor, Obadă (ambii accidentați), Plugaru (nu s-a prezentat la reunirea lotului) și stranierii transferați în această iarnă. Este vorba despre portughezii Hugo Dos Santos Martins Ramada și André Filipe Magalhães Andrade Silva, alias Kanika, cei doi urmând să sosească la Deva în această săptămână. Accidentarea lui Cristian Obadă este una gravă, conducerea clubului Autobergamo Deva anunțând că internaționalul moldovean a devenit indisponibil până la finalul sezonului.

Campioana din 2019, Imperial WET Miercurea Ciuc, a avut un parcurs fără greșeală la Odorheiu Secuiesc. Trupa pregătită de tandemul Cosmin Gherman – Lucian Nicușan a bifat în acest week-end trei victorii din tot atâtea partide și a încheiat sezonul regular pe locul secund, la egalitate cu liderul CS United Galați. Diferența în ierarhia finală a fost făcută de rezultatul direct dintre cele două mari rivale.

Încălzire pentru Bielsko-Biała

CS United Galați, campioana României, a avut o misiune ușoară la Odorheiu Secuiesc. Echipa pregătită de Florin Ignat a avut de disputat o „dublă” în compania echipei CFF Clujana Cluj, ultima clasată în Liga I. United a câștigat fără probleme ambele întâlniri, care au constituit în același  timp repetiția generală pentru super-confruntarea de sâmbătă, 16 ianuarie, din deplasare, cu BTS Rekord Bielsko-Biała, din UEFA Futsal Champions League, meci contând pentru 16-imile UEFA Futsal Champions League.

Derby a fost în acest week-end și întâlnirea dintre FK Odorheiu Secuiesc și Luceafărul Buzău, aspirante la locul 4, ultimul care asigura prezența în play-off. Deși a făcut o primă repriză foarte bună împotriva echipei Imperial WET Miercurea Ciuc în prima zi a turneului de la Odorheiu Secuiesc, nou-promovata Luceafărul Buzău nu s-a putut impune în derby-ul cu FK Odorheiu Secuiesc, deținătoarea Cupei României.

Iată rezultatele partidelor de la Odorheiu Secuiesc:

Vineri, 8 ianuarie 2021 – etapa 13

Luceafărul Buzău – Imperial Wet Miercurea Ciuc 1-6
Autobergamo Deva – KSE Târgu Secuiesc 8-2
Clujana Cluj – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 3-9

Sâmbătă, 9 ianuarie 2021 – etapa 14

Imperial Wet Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva 5-3
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Luceafărul Buzău 6-5
United Galați – Clujana Cluj 9-1

Duminică, 10 ianuarie 2021

Clujana Cluj – United Galați 0-15 (restanță etapa 7)
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Imperial Wet Miercurea Ciuc 3-4 (restanță etapa 12)

Clasament:

  1. United Galați 31p
  2. Imperial Wet 31p
  3. Autobergamo 26p
  4. Odorheiu Secuiesc 18p
  5. Luceafărul 12p
  6. KSE Târgu Secuiesc 6p
  7. Clujana Cluj 0p

Articol de Adi Dobre