După acțiunea echipei naționale de seniori de la Chișinău, futsalul românesc se întoarce în acest week-end la treburile casnice! Primul eșalon valoric al futsalului românesc programează sâmbătă și duminică meciurile etapei a III-a.

Lovitura de start a rundei se va da sâmbătă, de la ora 16:00, la Sala Polivalentă „Danubius” din Brăila, unde e programată confruntarea dointre campioana CS United Galați și CFF Clujana Cluj. Pentru o scurtă perioadă de timp, gălățenii își vor disputa meciurile de pe teren propriu la Brăila. Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați este indisponibilă din pricina lucrărilor de schimbare a suprafeței de joc.

United Galați pornește ca favorită certă în confruntarea cu CFF Clujana Cluj. Trupa lui Florin Ignat se pregătește pentru debutul în noul sezon al UEFA Futsal Champions League.

Petrișor Toniță (United): „Un nou meci de campionat, pe care trebuie să-l tratăm cu maximă atenție. Vom face tot posibilul să luăm acasă cele trei puncte. Jucăm la Brăila, într-o sală în care am făcut câteva antrenamente și cred că ne-am obișnuit deja”

Robertr Crișan (United): „Ne așteptă un meci cu cei de la Clujana Cluj pe care, din păcate, nu îl vom juca la Galati! Va fi un meci la fel de important ca toate celelalte, trebuie tratat cu seriozitate, să începem să creștem de la meci la meci pentru că ne-a mai rămas la dispoziție o lună până la partidele din Champions League. Sperăm să câștigăm meciul cu CFF Clujana Cluj de sâmbătă, dar și restanța cu Timișoara și sa intram liniștiti în pauza competițională”

După meciul cu CFF Clujana Cluj, joi, săptămâna viitoare, United va disputa, tot la Brăila, restanța din prima etapă cu CFR Timișoara.

Luceafărul Buzău va disputa duminică cel de-al doilea meci pe teren propriu în actuala stagiune. În prima etapă, echipa pregătită de Marius Cozma s-a impus fără probleme în fața echipei Clujana Cluj, scor 6-1, devenind primul lider al noului sezon. În etapa a doua, Luceafărul a pierdut în deplasare, scor 3-5, în fața celor de la FK Odorheiu Secuiesc, la capătul unui meci foarte disputat.

Etapa a III-a a Ligii I la futsal se va încheia în Banat, unde e programată partida dintre CFR Timișoara și nou-promovata West Deva. La debutul în Liga I, West Deva a pierdut, pe teren propriu, în fața campioanei CS United Galați. Gruparea din Deva are în componență câțiva jucători cu mare experiență, printre care Mimi Stoica, Răzvan Radu, Bogdan Covaci, Ion Al Ioani.

Mihnea Toader (CFR): „Cred că putem să învingem, am încredere în echipa noastră. Cei de la West Deva au experiență, asta e clar, dar noi suntem mai rapizi, mai bine pregătiți fizic și aici putem profita. 

Darius Nastai (CFR): „Va fi un meci greu, în fața unui adversar experimentat, dar cu o capacitate de efort mai mică decât noi. Trebuie să dăm dovadă de maturitate,  să tratăm meciul așa cum trebuie, cu multă răbdare”

Liga 1, etapa a III-a:

Sâmbătă, 24 septembrie
ora 16:00 CS United Galați – CFF Clujana Cluj

Duminică, 25 septembrie
ora 13:00 CS Luceafărul Buzău – ACS Autobergamo Deva
ora 18:00 CSF CFR 1933 Timișoara – ACS West Deva

  • echipa Futsal Klub Odorheiu Secuiesc stă în această rundă

Articol de Adi Dobre