Foto: Facebook / Academia Fotbal Club Bacău "Cristian Ciocoiu"

Competiția de elită dedicată celor mai tinere talente autohtone a trecut deja într-o nouă fază, finalul sezonului regular fiind prilejul ideal pentru o analiză interesantă.

Au fost 36 de formații angrenate în sezonul regular 2023/2024 al Ligii Elitelor Under 15, grupate în trei serii de câte 12 echipe. Fiecare club a disputat 11 meciuri pentru ierarhia finală a acestei faze competiționale, în urma acestora, din fiecare serie, primele 6 clasate urmând să dispute play-off-ul, încă din finalul acestei luni, iar celelalte competitoare să lupte în play-out.

Bacăul, calificată merituos în ultima rundă!

În seria 1 din sezonul regular, CS Dinamo București a pierdut dramatic o calificare în play-off, decisă în ultima etapă! Cu trei puncte mai puțin decât formația din Capitală înaintea meciului direct decisiv, ACS FC Bacău a avut doar varianta victoriei și a fructificat-o: 2-0 cu Dinamo, egalitate de puncte, 19, la final iar moldovenii merg să joace cu cei mai buni!

Și Kids Tâmpa s-a calificat tot în ultima rundă, terminând cu 21 de puncte după un 1-0 pe teren propriu cu ACS Oțelul Galați.

Seria a fost câștigată de Poli Iași, cu o singură înfrângere și 10 victorii, la 3 puncte în fața celor de la CSA Steaua.

Emoții la Voluntari, play-off cu monopol bucureștean

Și în seria 2 am avut parte, pentru ultima etapă, de un meci cu miză uriașă, de totul sau nimic, în perspectiva play-off-ului! S-au duelat pentru ultima poziție de calificare în play-off FC Argeș și FC Voluntari, pe terenul ilfovenilor, din postura de formații despărțite de 3 puncte în clasament, avantaj FC Argeș. Așadar, o victorie ar fi însemnat calificarea pentru FC Voluntari dar… s-a terminat 1-4!

Farul Constanța a câștigat seria la o distanță de 3 puncte față de principala urmăritoare, FCSB, și ne așteaptă în play-off o serie în care 4 din cele 6 competitoare sunt reprezentante ale Capitalei!

Trei echipe ale Craiovei!

Play-off-ul din seria a treia și ultima e o tentativă a Craiovei de a ține urma Capitalei la numărul de reprezentante. Asta pentru că orașul reședință de județ al Doljului are nu mai puțin de 3 echipe calificate!

Universitatea Craiova, UTA Arad și U Cluj, în această ordine în care au și încheiat sezonul regular, erau deja calificate înainte de ultima etapă. Pentru celelalte 3 locuri se băteau, cu următoarele punctaje:

CFR Cluj – 18p

FCU Craiova 1948 – 14p

CSJ Știința U Craiova – 13p

Ripensia Timișoara – 11p

Ripensia a remizat 0-0 acasă cu CFR Cluj, astfel că situația s-a clarificat în ultima rundă!

Programul etapei 1 din Play-off

28 octombrie 2023, ora 14:00

Seria 1

ACS Kids Tâmpa Brașov – AFC Botoșani

CSA Steaua – ACSM Politehnica Iași

ACS FC Bacău – Csikszereda Miercurea Ciuc

Seria 2

FC Rapid – ACS Sport Team București

FCSB – Daco-Getica București

Farul Constanța – ACS Campionii FC Argeș

Seria 3

CFR Cluj – CSJ Știința U Craiova

Universitatea Craiova – FCU Craiova 1948

U Cluj – UTA Arad