Florinel Coman, câștigător al Ligii Elitelor U19 cu FC Viitorul în 2016

Din 2015 până azi, zeci de talente autohtone au jucat în Liga Elitelor U19, o rampă de lansare pentru cei mai valoroși tineri fotbaliști români.

Dacă în episodul de ieri al analizei noastre am prezentat un lot imaginar all-time format din jucători care au fost prezenți în semifinalele Ligii Elitelor U17 în toate edițiile, astăzi trecem la categoria de vârstă U19.

DESCOPERĂ AICI LOTUL DE VIS ALL-TIME AL LIGII ELITELOR U17

Iar pentru ca misiunea să fie și mai grea, am exclus din alcătuirea acestui lot imaginar U19 pe cei 34 de jucători care au figurat și la nivel U17 și care ar fi putut fi prezenți în ambele analize. Dar iată configurația de vis a lotului U19 all-time:

Portari: Eșanu (Dinamo), R. Pop (U Cluj/Chindia), Tordai (Viitorul/Farul)

Fundași: Ciobotariu (Dinamo/CFR Cluj), Chindriș (U Cluj/Santa Clara), Ghiță (Viitorul/Farul), Dănuleasa (Viitorul/Farul)

Alex Cicâldău și Virgil Ghiță

Mijlocași: I. Gheorghe (Dinamo/Voluntari), Mihaiu (Dinamo), P. Petre (Dinamo/Dacia Unirea). Drăghici (Ardealul/CSA Steaua), Moruțan (U Cluj/Galatasaray), Cicâldău (Viitorul/Galatasaray), Al. Pop (Viitorul/Unirea Dej), Fl. Haită (Viitorul/U Cluj), I. Borcea (Dinamo), Al. Crivac (Viitorul/Argeș), Bani (Dinamo)

Atacanți: Neicuțescu (Dinamo), R. Moldoveanu (Dinamo), Fl. Coman (Viitorul/FCSB), Andronache (Viitorul/Farul)

Din 2015 până în prezent, FRF a investit peste 1 milion de euro în implementarea conceptului Liga Elitelor. Această sumă rezultă din organizarea și finanțarea edițiilor Liga Elitelor U17 și U19, plus Cupa României și Supercupa României U17 și U19, din patru sezoane complete, alături de un sezon Liga Elitelor U15 (2018/19). Cea mai nouă competiție implementată este Liga Elitelor U16.