Foto: Facebook / Steaua București

Joi, 14 decembrie, a avut loc ultima partidă restantă din cadrul Ligii de Tineret, partida dintre CSA Steaua și Farul Constanța. Programat inițial pentru finalul lunii noiembrie, meciul nu s-a putut disputa din cauza condițiilor meteo, constănțenii fiind în imposibilitatea de a face deplasarea către București.

CSA Steaua a început mai bine partida și a deschis scorul încă din minutul 3 prin Hussein Shehait, în urma unei centrări în careu. Constănțenii au egalat în minutul 42 prin David Păcuraru, iar la pauză s-a intrat cu scor egal. Steaua a trecut din nou în avantaj în minutul 53 după reușita lui Matei Marin, gol venit în urma unui corner. Ultimul gol al meciului a venit în minutul 80, autor același Matei Marin, tot în urma unui corner. De altfel, toate cele trei goluri reușite de steliști astăzi au fost în urma unor lovituri de cap. Cu acest succes, CSA Steaua urcă pe locul 3 în clasament, fiind la 6 puncte de FCSB, ocupanta locului secund, ultimul ce asigură prezența în semifinale.

Situația în Liga de Tineret la final de 2023

În Seria de Est, Farul încheie play-off-ul ca lider, cu 42 puncte, pe locul doi fiind FCSB, cu 37 de puncte. Constănțenii sunt aproape de semifinalele competiției, distanța față de locul trei, ocupat în acest moment de CSA Steaua, fiind de 11 puncte, cu cinci meciuri rămase de disputat.

Clasament Play-off, Seria de Est

 1. Farul Constanța 42p.
 2. FCSB 37p.
 3. CSA Steaua 31p.
 4. FC Rapid 1923 29p.
 5. ACS Sport Team 28p.
 6. Concordia Chiajna 23p.

Play-off-ul Seriei de Vest este condus de campioana din sezonul precedent, Universitatea Craiova, cu 39 de puncte. Pe locul doi se află Universitatea Cluj, cu 31 de puncte. Lupta pentru semifinale este una strânsă, locurile 2-5 fiind despărțite de doar trei puncte! Politehnica Timișoara, AFK Csikszereda și Kids Tâmpa Brașov se află în continuare în luptă pentru un loc în careul de ași al Ligii de Tineret, Ripensia Timișoara păstrând șanse minime în acest moment.

Clasament Play-off, Seria de Vest

 1. Universitatea Craiova 39p.
 2. Universitatea Cluj 31p.
 3. Politehnica Timișoara 29p.
 4. AFK Csikszereda 29p.
 5. Kids Tâmpa Brașov 28p.
 6. Ripensia Timișoara 20p.

Se califică în semifinalele competiției primele două clasate la finalul play-off-ului din cele două serii.

Trei formații încheie turul play-out-ului neînvinse

Este vorba de Campionii FC Argeș, lideri în Seria de Est, Politehnica Iași, ocupanta locului trei în Seria de Est, și de CFR Cluj, liderul Seriei de Vest.

După cum aminteam mai devreme, Seria de Est a play-out-ului este condusă de Campionii FC Argeș, cu 28 de puncte, în timp ce în Seria de Vest CFR Cluj ocupă primul loc cu 28 de puncte.

Clasament Play-out, Seria de Est

 1. Campionii FC Argeș 28p.
 2. ACS Petrolul 52 21p.
 3. Politehnica Iași 15p.
 4. FC Voluntari 12p.
 5. SC Dinamo 1948 10p.
 6. LPS Buzău 4p.

Clasament Play-out, Seria de Vest

 1. CFR Cluj 29p.
 2. Sepsi OSK 21p.
 3. UTA Arad 17p.
 4. Viitorul Cluj 17p.
 5. LPS Bihorul Oradea 10p.
 6. LPS Banatul Timișoara 3p.

Farul, lider și în topul golurilor marcate

Constănțenii au punctat de 64 de ori în cele 16 jocuri din acest sezon în Liga de Tineret, o medie de patru goluri reușite pe meci. Aceștia sunt urmați de FCSB cu 63 de goluri marcate și Universitatea Craiova cu 55 de goluri marcate.

Top formații cu cele mai multe goluri marcate:

 1. Farul Constanța – 64 goluri
 2. FCSB – 63 goluri
 3. Universitatea Craiova – 55 goluri
 4. Politehnica Timișoara – 42 goluri
 5. Kids Tâmpa Brașov – 39 goluri

CSA Steaua, cea mai bună apărare din Liga de Tineret

Bucureștenii au cea mai bună apărare după primele 16 etape jucate, aceștia primind doar 13 goluri. În urma lor sunt cei de la Farul Constanța cu 14 goluri primite, pe ultima treaptă a podiumului fiind cei de la AFK Csikszereda cu 16 goluri încasate.

Top apărări din Liga de Tineret:

 1. CSA Steaua – 13 goluri
 2. Farul Constanța – 14 goluri
 3. AFK Csikszereda – 16 goluri
 4. Rapid / U Cluj – 17 goluri
 5. FCSB – 19 goluri

Două etape rămase din grupele Cupei de Tineret

Duminică, 10 decembrie, s-au disputat partidele din cadrul etapei a 3-a din Cupa de Tineret. Farul Constanța conduce Grupa A – EST, având 9 puncte din 9 posibile, fiind urmată de Politehnica Iași și Concordia Chiajna, ambele cu șase puncte. Petrolul și LPS Buzău se află pe locurile 4 și 5, ambele cu 3 puncte, în timp ce FC Voluntari este ultima, fără vreun punct contabilizat.

Punctaj maxim după trei runde are și FCSB în Grupa B – EST, fiind urmată în clasament de CSA Steaua cu șase puncte. Rapid e pe poziția a 3-a cu cinci puncte, Campionii FC Argeș ocupă locul patru cu patru puncte, pe ultimele două locuri fiind ACS Sport Team cu un punct și Dinamo, alb-roșii neavând niciun punct câștigat după primele trei meciuri.

Două dintre reprezentantele Clujului, Universitatea și CFR, conduc Grupa A – VEST cu maxim de puncte după trei etape, fiind urmate de AFK Csikszereda cu șase puncte și Kids Tâmpa Brașov cu trei puncte. Sepsi OSK și Viitorul Cluj nu au niciun punct după trei etape.

Universitatea Craiova conduce în clasamentul Grupei B – VEST, având nouă puncte din nouă posibile, fiind urmată de două din reprezentatele Timișoarei, Ripensia și Politehnica, ambele cu câte șase puncte. UTA Arad și LPS Bihorul Oradea au câte trei puncte, în timp ce LPS Banatul Timișoara nu a câștigat niciun punct.

Ultimele două runde se vor juca înainte de reînceperea Ligii de Tineret, pe 25 februarie, respectiv 3 martie.

Se califică în următoarea etapă, cea a semifinalelor de grupe, primele două clasate din fiecare grupă.