FOTO: Facebook / FC Rapid 1923 Juniori

Competiția națională de top la nivel de juniori și tineri fotbaliști, Liga de Tineret, a disputat jumătate din etapele programate în sezonul regular din ediția 2023/2024.

Cele 24 de formații grupate în două serii, Est și Vest, au oferit deja multe partide pline cu goluri, răsturnări spectaculoase de scor și au evidențiat tineri jucători de perspectivă care au toate șansele să confirme, curând, inclusiv la nivelul seniorilor.

Cu excepția Rapidului, care a disputat până acum doar 4 meciuri, celelalte formații au deja 5-6 partide în clasament în dreptul lor. Prilej bun pentru un bilanț inedit al competiției, la acest punct.

4 formații fără înfrângere

Farul Constanța și Rapid București, din seria Est, ambele cu victorii pe linie și ocupante ale locurilor 1, respectiv 4 în ierarhia la zi, compun prima parte din careul formațiilor fără înfrângere.

Sunt completate din seria Vest de CFR Cluj și Csikszereda Miercurea Ciuc, locurile 2 și 3, ambele cu câte 3 victorii și 3 remize. Ca un detaliu interesant, liderul vestic, Universitatea Craiova, are un eșec: 1-3 la Kids Tâmpa Brașov!

6.8 goluri marcate pe meci de FCSB!

Roș-albaștrii, deși ocupă doar locul 3 în Seria Est, au început sezonul cu un apetit ofensiv extraordinar, beneficiind, ce-i drept, și de o programare care i-a scos în față pentru prima parte a fazei regulare adversari care să-i permită un festival de goluri.

Astfel, FCSB a marcat nu mai puțin de 34 de goluri în primele 5 partide jucate! O medie de aproape 7 goluri înscrise pe meci! Succesul 17-0 cu FC Voluntari a contribuit mult la fixarea acestui bilanț extraordinar.

3 din 4 semifinaliste merg tare

Din semifinalistele ediției precedente Liga de Tineret, 2022/2023, o singură formație a început sezonul, cu o nouă generație, sub linia de performanță setată anterior. UTA Arad are 4 remize și 2 înfrângeri, fiind și campioana rezultatelor de egalitate din ambele serii.

În același timp, Farul, FCSB și Universitatea Craiova se poziționează din începutul sezonului între fruntașe, cu șanse foarte mari să rămână între marile favorite la calificarea în fazele superioare ale competiției.

Un singur meci fără goluri!

Când am spus că avem parte de spectacol total în Liga de Tineret, nu a fost doar o exprimare goală. Până la jumătatea sezonului regular, în ambele serii, s-a înregistrat o singură remiză albă! Concordia Chiajna – CSA Steaua din seria Est a fost unicul meci de până acum încheiat 0-0! În rest, show ofensiv și bucurie pentru spectatorii din competiția tinerelor talente autohtone.