Foto: www.academiahagi.ro

Duminică, 19 martie, Liga de Tineret se reia cu etapa a 5-a din play-off-ul / play-out-ul celor două serii. Până la primele partide din campionat, formațiile angrenate în competiție au disputat, în ultimele 3 săptămâni, ultimele 3 etape din cadrul grupelor Cupei de Tineret, stabilindu-se astfel prima fază a semifinalelor Cupei din acest sezon.

Un nou duel între CSA Steaua și Rapid

Pentru a doua oară în acest campioant, CSA Steaua va primi pe teren prorpiu vizita celor de la Rapid. În duelul ce a avut loc chiar în prima rundă a sezonului regular, scorul a fost 2-2. Cele două formații sunt separate de 11 puncte în clasament, Rapid fiind pe locul 3, cu 30 de puncte, în timp ce Steaua ocupă ultimul loc în play-off-ul seriei de est, cu 19 puncte, nereușind să obțină niciun punct în aceste 4 etape de la finalul sezonului regular.

Liderul seriei de est, Farul Constanța, se va deplasa la Ploiești pentru duelul cu Petrolul. Constănțenii au început perfect competițiile oficiale, având 3 victorii în 3 meciuri în Cupa de Tineret, golaveraj 12-0, și e pregătită să continue și parcursul perfect din play-off, Farul fiind în acest moment favorită la calificarea în semifinalele competiției.

FCSB reia cursa de urmărire a liderului Farul într-o partidă pe teren propriu în compania formației ACS Sport Team. FCSB vine după 3 victorii în Cupa de Tineret și cu un total de 16 goluri marcate în aceste trei partide, obținând calificarea în prima fază a semifinalelor de pe primul loc în grupă cu punctaj maxim. Chiar adversara din această etapă a fost ultima echipă întâlnită de FCSB în faza grupelor, scorul final fiind 4-0.

Luptă strânsă pentru semifinale în seria de vest

În prima etapă de la reînceperea competiției, liderul seriei de vest, UTA Arad, se va deplasa la ocupanta locului 6, Sepsi OSK, cele două formații fiind despărțite în clasament de 14 puncte. UTA nu a reușit să treacă de faza grupelor Cupei de Tineret, încheind pe locul 5 grupa A, cu doar 4 puncte. Tot pe 5 a încheiat și Sepsi în grupa B, contabilizând 5 puncte în cele 5 etape. Cu 18 puncte rămase în joc și cu o distanță de 11 puncte față de locul 3, ocupat în acest moment de CFR Cluj, arădenii sunt aproape siguri de calificarea în semifinalele competiției.

Cu un început bun de an în competițiile oficiale, calificarea în prima fază a semifinalelor cupei de pe primul loc în grupă, CFR Cluj pornește în cursa pentru accederea în semifinalele Ligii de Tineret. Primul adversar va fi Ripensia Timișoara, ocupanta locului 4 în play-off-ul seriei de vest, formație ce se află la egalitate de puncte cu clujenii. Lupta pentru semifinale este una strânsă în seria de vest, formațiile clasate pe locurile 2-6 fiind despărțite de doar 4 puncte!

Un alt duel interesant al seriei de vest va avea loc la Craiova, între Universitatea și Viitorul Cluj. Ambele echipe au încehiat grupele Cupei de Tineret pe poziția secundă și au obținut astfel calificarea în prima fază a semifinalelor competiției. Singurul duel din acest sezon dintre cele două formații a avut loc în ultima etapă a sezonului regular, clujenii câștigând cu un categoric 4-0 partida și obținând calificarea în play-off!

UTA și Farul au rămas fără cei mai buni marcatori

Cei mai buni marcatori ai liderilor celor două serii de play-off, Adrian Mazilu de la Farul și Patrick Andreaș de la UTA, au făcut pasul către echipe de seniori. Mazilu este o prezență constană în prima echipă a Farului în prima ligă, având deja 12 prezențe și 5 goluri! De cealaltă parte, Patrick Andreaș a fost achziționat de Ripensia Timișoara, formație din eșalonul secund. Adrian Mazilu marcase 4 goluri în acest sezon al Ligii de Tineret, în timp ce Patrick Andreaș a avut nu mai puțin de 11 reușite!

Și Rapid a rămas fără unul din cei mai buni marcatori în această pauză competițională. Alexandru Despa, autor a patru goluri în acest sezon al Ligii de Tineret, a ajuns în lotul echipei Progresul Spartac, în Liga 2.

PROGRAMUL ETAPEI a V-a

Duminică, 19 martie – ora 12:00

PLAY-OFF

SERIA EST

FCSB – ACS Sport Team

CSA Steaua – FC Rapid 1923

ACS Petrolul 52 – Farul Constanța

SERIA VEST

Universitatea Craiova – ACS Viitorul Cluj

CFR Cluj – Ripensia Timișoara

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – UTA Arad

PLAY-OUT

SERIA EST

FC Voluntari – LPS Buzău

Concordia Chiajna – Dinamo

FC Botoșani – Politehnica Iași

SERIA VEST

LPS Banatul – Campionii FC Argeș

Politehnica Timișoara – Universitatea Cluj

AFK Csikszereda – Kids Tâmpa Brașov


A fost stabilită prima fază a semifinalelor Cupei de Tineret

Până la realuarea Ligii de Tineret, echipele au disputat ultimele 3 etape din faza grupelor Cupei de Tineret. Rezultatele înregistrate și situația în clasamentul grupelor pot fi văzute aici. Avem astfel tabloul primei faze a semifinalelor:

Seria de Est

  • FCSB – FC Botoșani
  • CFR Cluj – Universitatea Craiova

Seria de Vest

  • Campionii FC Argeș – ACS Viitorul Cluj
  • Politehnica Iași – Farul Constanța

Participă echipele care după disputarea jocurilor din grupă s-au clasat pe locurile de calificare 1 și 2. În etapa semifinală a grupelor, echipele vor disputa o singură manșă iar echipa clasată pe primul loc din grupă va fi echipă gazdă (organizatoare). După parcurgerea acestei etape, echipele calificate din cele 4 jocuri semifinale vor participa în etapa următoare a competiției, Etapa Semifinală – Cupa de Tineret.