FOTO: Facebook / FC Rapid 1923

Liga de Tineret, cea mai nouă competiție dedicată tinerilor jucători din România, își va consuma o nouă rundă astăzi, 26 martie. Nu toate echipele implicate în competiție își vor disputa partidele din această etapă momentan, majoritatea având jucători convocați la acțiunile loturilor naționale de tineret ale României din această perioadă.

FCSB și Rapid continuă de la distanță lupta pentru semifinale

FCSB și Rapid se află în luptă pentru poziția a doua în clasamentul play-off-ului seriei de est, cel care asigură prezența în semifinale. FCSB ocupă la startul etapei locul 2, cu 35 de puncte, Rapid fiind la doar 2 puncte în spate, pe poziția a 3-a. Ambele echipe și-au câștigat primele partide din acest an din campionat, FCSB trecând cu 5-2 de ACS Sport Team, în timp ce Rapid a câștigat în Ghencea cu scorul de 1-0. În această etapă, ambele echipe vor juca în deplasare, Rapid pe terenul Petrolului, iar FCSB pe terenul celor de la CSA Steaua. Partida Farului cu ACS Sport Team a fost programată pentru 19 aprilie.

Un singur meci din play-off-ul seriei de vest programat astăzi

Duelul Sepsi OSK – Ripensia Timișoara va fi singurul din această etapă de play-off ce se va disputa astăzi. Ocupantele ultimelor două locuri în play-off-ul seriei de vest, cele două formații vin după înfrângeri în primele meciuri de la reluarea campionatului. Ripensia a pierdut pe terenul CFR-ului, scor 6-0, în timp ce Sepsi OSK a cedat la limită în duelul cu liderul seriei, UTA Arad, scor 0-1. Partidele Viitorul Cluj – UTA Arad și CFR Cluj – Universitatea Craiova au fost programate pentru 12 aprilie.

5/6 dueluri din play-out 

Cu excepția partidei dintre AFK Csikszereda și Universitatea Cluj, toate celelalte dueluri se vor desfășura astăzi. De menționat că 3 din cele 8 echipe calificate în faza semifinalelor grupelor Cupei de Tineret provin din play-out. Politehnica Iași și FC Botoșani, ocupantele primelor două locuri din play-out-ul seriei de est, vor lupta pentru un loc în semifinalele Cupei de Tineret cu Farul Constanța, respectiv FCSB. Cea de-a treia reprezentantă a play-out-ului în semifinalele grupelor Cupei de Tineret este formația Campionii FC Argeș, locul 2 în seria de vest. Pentru un loc în semifinalele competiției, aceasta va lupta cu Viitorul Cluj.

PROGRAMUL ETAPEI a VI-a

Duminică, 26 martie – ora 12:00

PLAY-OFF

SERIA EST

ACS Petrolul 52 – FC Rapid 1923

CSA Steaua – FCSB

SERIA EST

Sepsi OSK – Ripensia Timișoara

PLAY-OUT

SERIA EST

LPS Buzău – Politehnica Iași

FC Botoșani – Dinamo

Concordia Chiajna – FC Voluntari

SERIA VEST

Campionii  FC Argeș – Kids Tâmpa Brașov

Politehnica Timișoara – LPS Banatul