Foto: Facebook / ACS Kids Tâmpa Brașov

După 11 meciuri disputate de fiecare echipă, s-a încheiat sezonul regular în Liga de Tineret. Urmează play-off-ul și play-out-ul!

Cele 24 de formații grupate în două serii geografice de câte 12 echipe au disputat prima fază a Ligii de Tineret ediția 2023/2024 și se pregătesc acum pentru următoarea provocare. Finalul de sezon regular oferă un bilanț interesant și conturează deja perspectivele pentru ce va urma în lupta pentru trofee!

Podium uluitor versus ediția trecută! Chiajna înlocuiește Petrolul

Seria Est propune la final de sezon regular următoarele 6 formații pentru play-off, în următoarea ierarhie completată de punctaj, dominată de clubul lui Gică Hagi care are doar victorii pe linie!

 1. Farul Constanța – 33p
 2. FCSB – 25p
 3. Rapid – 25p
 4. ACS Sport Team București – 22p
 5. CSA Steaua – 21p
 6. Concordia Chiajna – 20p

Capitala domină la nivel de reprezentante, dar lideri sunt dobrogenii iar categoria e închisă de ilfovenii din Chiajna. Ce este însă și mai interesant e că, în comparație cu sezonul regular din aceeași serie a ediției precedente, se regăsesc anumite similitudini care confirmă tendințele:

 • Farul a fost lider și la finalul acestei etape din ediția 2022/2023
 • FCSB și Rapid, tot pe locurile 2 și 3, și tot cu 25 de puncte!!!
 • CSA Steaua, azi pe 5, a terminat pe 4 ediția trecută
 • ACS Sport Team, de pe locul 6, a ajuns acum pe locul 4
 • Concordia Chiajna a luat locul în play-off celor de la Petrolul Ploiești

Ultima rundă, cu suspans. UTA Arad, în picaj

În seria Vest, înaintea ultimei runde, locurile 3-5 aveau fiecare câte 19 puncte, locul 6 cumulase 18 puncte iar primul loc sub linie, Ripensia Timișoara, avea 16 puncte! Așadar, miză uriașă pentru runda finală!

Ripensia și-a îndeplinit misiunea și a învins cu 2-1 la LPS Bihorul Oradea, dar nu a fost suficient pentru calificarea în play-off. Pentru că și Poli Timișoara, 18 puncte anterior, s-a impus, pe teren propriu, 3-2 cu Universitatea Cluj. Din grupul de formații care erau pe locurile 3-5, Csikszereda și Kids Tâmpa Brașov au câștigat și ele în ultima etapă, iar CFR Cluj a pierdut, 0-1, acasă, cu Universitatea Craiova. Dar CFR merge în grupa celor mai bune 6 formații!

Ierarhia finală:

 1. Universitatea Craiova – 27p
 2. Csikszereda Miercurea Ciuc – 22p
 3. ACS Kids Tâmpa Brașov – 22p
 4. Universitatea Cluj – 22p
 5. Poli Timișoara – 21p
 6. CFR Cluj – 19p

Comparativ cu ediția anterioară, dispar din play-off Academia Viitorul Cluj, Sepsi Sf. Gheorghe dar și UTA Arad, câștigătoarea seriei și, ulterior, finalistă anul trecut!