Foto: Bihon.ro

După Fotbal Club Rapid, alte trei echipe din Liga 2 au părăsit Cupa. Dacă Mioveniul şi Metaloglobus au pierdut cu echipe din acelaşi eşalon, în schimb Comuna Recea a fost eliminată de CSC Sânmartin, locul 4 în seria 10 din Liga 3.

Performanţa Progresului Spartac, care s-a calificat în 16-imile Cupei României în urma victoriei din meciul cu Fotbal Club Rapid, echipă aflată un eşalon mai sus, a fost repetată miercuri doar de un singur club, CSC Sânmartin.

Bihorenii au reuşit să o elimine pe fosta colegă de serie din sezonul trecut, Comuna Recea, după un meci incredibil, în care a revenit de la 1-3 la 4-3. Oaspeţii au deschis scorul repede, prin Mărieş (11), iar Liviu Pop a egalat după 20 de minute. Replica rapidă a oaspeţilor, care au marcat prin Balha după doar un minut şi apoi după alte şase minute dintr-un penalty transformat de Romariu Rus a dat impresia că soarta meciului a fost jucată.

Însă Sergiu Pop a fost de altă părere şi a întors meciul cu un hat-trick. Primul şi ultimul gol au venit din penalty-uri (43, 82), între ele strecurându-se şi o reuşită din acţiune (61), astfel că CSC Sânmartin a obţinut o nesperată calificare în 16-imile Cupei României.

Axiopolis a capotat în faţa Farului de abia la penalty-uri

Ocupanta locului secund din seria 3 a eşalonului al treilea a fost cea mai aproape de performanţa Sânmartinului. Axiopolis a dus meciul cu Farul până la loviturile de departajare, acolo unde oaspeţii au transformat toate cele cinci penalty-uri, în timp ce gazdele au ratat a treia execuţie, prin Vintilă, şi au ieşit din Cupa României.

90 de minute cele două echipe nu au putut modifica tabela de marcaj, aşa că s-a intrat în prelungiri, acolo unde Măzărache a deschis scorul, dar golul lui Licu a trimis meciul la punctul cu var.

SR Braşov, Ghiroda şi Dăeştiul au dus meciurile în prelungiri

Alte trei echipe au sperat până la finalul prelungirilor că vor putea produce surpriza, cel mai aproape de loviturile de departajare fiind Dăeştiul, în meciul cu Viitorul Pandurii. Vâlcenii au condus la pauză, prin golul lui Georgescu, la capătul unei reprize în care oaspeţii au ratat un penalty prin Dragu. Alex Enache a dus meciul în prelungiri, acolo unde Şerbănescu a dus-o pe Viitorul Pandurii mai departe cu un gol în minutul 119.

SR Braşov a rezistat 110 minute fără gol primit în faţa celor de la Csikszereda, dar reuşita lui Botorok a fost de ajuns pentru a-i duce pe vizitatori mai departe.

În schimb, la Ghiroda am avut parte de un thriller cu şapte goluri, care a fost la un minut distanţă de a se termina în timpul regulamentar cu 3-2 pentru formaţia din eşalonul al treilea. Prima repriză a fost decisă într-un interval de 12 minute, în care s-a marcat de trei ori. Coadă a deschis scorul, Stupu a egalat şi Ivanovici a dus-o pe ASU Poli la cabine cu avantaj minim.

Bâte a restabilit egalitatea (70), înscriind în poarta echipei de la care a fost reîmprumutat de Ghiroda în vară, iar Velici, fost jucător al poliştilor, a transformat o lovitură liberă în gol şi gazdele s-au crezut calificate în 16-imi. Însă ultima fază din minutele de prelungire ale timpului regulamentar a adus egalarea pentru oaspeţi, prin experimentatul Axente, iar în debutul primei reprize de prelungiri a adus golul decisiv al timişorenilor, prin Ivanovici.

Mai simplu a fost pentru SCM Gloria Buzău şi Dunărea Călăraşi, care au trecut la limită în faza următoare a competiţiei, invingând cu acelaşi scor, 2-1, pe Dacia Unirea Brăila, respectiv Mostiştea Ulmu.

Petroliştii au avut nevoie de prelungiri cu Metaloglobus

Duelurile din echipele din Liga 2 s-au terminat şi ele cu victorii la limită. Concordia Chiajna şi-a luat revanşa în faţa Mioveniului cu acelaşi scor cu care a fost învinsă în meciul din campionat, în timp ce duelul dintre Metaloglobus şi FC Petrolul Ploieşti s-a decis în prelungiri.

Cu multe absenţe în echipa de start, bucureştenii au deschis scorul imediat după pauză prin Găvîrliţă, dar au fost egalaţi imediat prin Manolache. Rămaşi în zece după eliminarea lui Ciubotaru, elevii lui Gabi Manu au dus meciul în prelungiri, ajutaţi şi de penalty-ul ratat de Buhăescu în minutul 81. Pe finalul primei reprize de prelungiri, rezerva Pol Roigé a dat lovitura pentru oaspeţi şi şi-a dus echipa în 16-imi.

În celelalte meciuri disputate miercuri, alte două echipe din Liga 3 s-au calificat mai departe, după victorii în faţa unor colege de eşalon. ACSM Ceahlăul a învins-o pe Şomuz la Fălticeni, pentru a doua oară în ultimele patru zile, de data aceasta mult mai categoric, scor 4-0, după 1-0 de sâmbătă. Totodată, Huşana Huşi a confirmat debutul bun de sezon din Liga 3 şi a învins cu 1-0 pe CSM Focşani 2007.

Următorul tur al competiţiei va avea loc pe 28 noiembrie, în această fază urmând a intra şi cluburile din Liga 1.

Iată rezultatele turului 4 al Cupei României:

Miercuri, 21 octombrie, ora 14:30

CSC Sânmartin – ACS Fotbal Comuna Recea 4-3 (2-3)
Liviu Pop (31), Sergiu Pop (43 – pen., 61, 82 – pen.) / Alexandru Mărieş (11), Adrian Balha (32), Romariu Rus (38 – pen.)

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – ACS ASU Politehnica Timișoara 3-4 (1-2, 3-3)
Mircea Stupu (24), Vlad Bâte (70), Gelu Velici (84) / Ionuţ Coadă (15), Petre Ivanovici (27, 92), Mircea Axente (90+3)

ACS SR Municipal Braşov – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-1 (0-0, 0-0)
János Botorok (110)

ACS Şomuz Fălticeni – ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ 0-4 (0-1)
Andrei Curpăn (27), Andrei Mateiciuc (67), Marius Matei (76), Vlad Andreş (87)

ACS Hușana Huși – CSM Focşani 2007 1-0 (1-0)
Francis Agbleta (30)

ACS Dacia Unirea Brăila – SCM Gloria Buzău 1-2 (0-1)
Narcis Ioniţă (55) / Adrian Stoica (27), Adi Chică-Roşă (90+3)

CSA Axiopolis Sport Cernavodă – AFC Farul Constanţa 4-6 (0-0, 0-0, 1-1)
Emil Licu (115) / Simon Măzărache (103)

ACS Mostiştea Ulmu – AFC Dunărea 2005 Călăraşi 1-2 (0-1)
Marian Mihai (68) / Mădălin Calu (13, 55)

FC Metaloglobus Bucureşti – FC Petrolul Ploieşti 1-2 (0-0, 1-1)
Raul Găvîrliţă (47) / Antoniu Manolache (48), Pol Roigé (104)

CS Concordia Chiajna – CS Mioveni 1-0 (0-0)
Andrei Marc (67)

CS Viitorul Dăeşti – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1-2 (1-0, 1-1)
Radu Georgescu (22) / Alexandru Enache (68), Vlad Şerbănescu (119)

Marți, 20 octombrie, ora 14:30

CS Şoimii Lipova – AFC Ripensia Timișoara 0-1 (0-1)
Cosmin Sîrbu (32 – pen.)

AFC Progresul 1944 Spartac – Fotbal Club Rapid 3-2 (2-2, 2-2) (foto)
Alexandru Cîrlig (12), Andrei Grigore (37), Răzvan Milea (119) / Alexandru Dulca (32), Adrian Bălan (43 – pen.)

CSM Slatina – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele 8-9 (0-0, 0-0, 0-0)

ACSO Filiaşi – U Craiova 1948 SA 0-4 (0-2)
Robert Răducanu (10, 29), Claudiu Bălan (76), Andrei Ciolacu (82)

În ceea ce priveşte meciul ACS Viitorul Şelimbăr – AS FC Universitatea Cluj, care nu s-a disputat din cauza problemelor de COVID-19 din lotul gazdelor, va fi luată o decizie de către Comisia de Disciplină şi Etică a FRF.

Rezultatele tururilor anterioare ale Cupei României: TURUL I | TURUL II | TURUL III

 

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ