Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

Ce echipă a scos maximum de puncte deși era condusă, cei mai mulți fotbaliști utilizați sau care e campioana golurilor din prelungiri, într-o analiză inedită.

La final de an, vă propunem o retrospectivă inedită a primelor 16 etape disputate, împărțită în două episoade. Primul dintre ele a evidențiat 7 performanțe la nivelul jucătorilor, și poate fi descoperită AICI. În epidoul de azi, continuăm cu cifrele inedite la nivel de cluburi!

0 este numărul jucătorilor străini din lotul Daciei Unirea Brăila, singura echipă fără stranieri. În aceeași tendință, Dunărea Călărași și Metaloglobus sunt echipele cu procentaje minime de minute jucate de stranieri, 1,2%, respectiv 1,3%.

4 goluri a reușit FC Hermannstadt după minutul 90, așadar în prelungirile partidelor, lider la acest capitol! Pe locul secund în topul inedit regăsim Metaloglobus București, cu 3 reușite marcate în acest interval de timp.

6 naționalități (în afara românilor) se regăsesc în lotul liderului Petrolul, record pentru ediția în curs de desfășurare. Se află în vestiarul prahovenilor jucători din Mali, Germania, Albania, Moldova, Japonia și Olanda. În plus, Huja are dublă cetăţenie, română şi portugheză.

11 puncte a obținut CSC 1599 Șelimbăr din postura de echipă condusă, fiind liderul echipelor la număr de puncte obținute până la final din această postură! Echipa a obținut 3 victorii și 2 remize din 10 meciuri în care era condusă!

25 de cartonașe galbene a încasat FC Brașov, cele mai puține din toată Liga 2, fiind urmată în această secțiune a topului fair-play de Dacia Unirea Brăila, cu 31 de cartonașe galbene primite în cele 16 etape.

27 de ani și 4 luni este media de vârstă a jucătorilor din lotul CSA Steaua București, cea mai înaintată din campionat, pe locul doi fiind tot o echipă din Capitală, Metaloglobus, cu 26,3 ani medie de vârstă.

51 de jucători a folosit Unirea Constanța până acum, recordul fiind justificat și de schimbările masive de lot produse de fluctuațiile în club. Pe podium se mai află Dunărea Călărași (31) și Astra Giurgiu (30), trecute sau aflate în situații similare.