Foto: Facebook FC Hermannstadt

Marți, 10 mai, s-a încheiat etapa cu numărul 9 din play-off. Avem deja o primă echipă promovată direct în Liga 1, Petrolul, cea de-a doua urmând a fi decisă în ultima etapă.

Meciul dintre Universitatea Cluj și FC Hermannstadt a încheiat etapa cu numărul 9 din play-off. Sibienii au reușit să câștige derby-ul de pe Cluj Arena și au devenit principalii favoriți pentru promovarea directă în Liga 1.

Partida a început cum nu se putea mai bine pentru sibieni. Aceștia au deschis scorul în minutul 14 al meciului. Petrișor Petrescu a executat excelent o lovitură liberă din lateral, mingea trimisă în careu găsindu-l bine plasat pe Daniel Paraschiv, care a reluat cu capul, fără speranțe pentru portarul Gorcea.

Prima șansă importantă a clujenilor a venit în minutul 20 al meciului. Romario Pires a șutat puternic din marginea careului de 16 metri, dar balonul a fost reținut fără probleme de Plamen Iliev. Același Romario Pires s-a aflat la capătul unei centrări venite de pe partea stângă a atacului clujenilor, dar același Iliev s-a opus golului egalizator.

Prima ocazie importantă a celei de-a doua reprize a aparținut oaspeților. În minutul 58, Petrișor Petrescu a trimis, din nou, o centrare precisă în careu, dar Florin Bejan a reluat imprecis, din apropierea porții adverse. Hermannstadt a marcat pentru 2-0 în minutul 67 prin Baba Alhassan, care a reluat plasat din interiorul careului.

Clujenii au început să spere din nou după reușita lui Florin Ilie, din minutul 71. Acesta a înscris cu o execuție spectaculoasă, din pasa trimisă de Ely Fernandes.

Nu au mai fost ocazii importante până la finalul meciului, iar tabela a rămas neschimbată, scor 2-1 pentru FC Hermannstadt. Cu acest rezultat, sibienii au șanse mari să fie cea de-a doua echipă din actualul sezon de Liga 2 care obține promovarea directă în prima ligă, după Petrolul. Dacă Universitatea Cluj s-ar fi impus în acest meci atunci aceștia ar fi promovat matematic, principalul criteriu de departajare fiind numărul de puncte acumulate la finalul sezonului regular.

În ultima etapă din acest sezon, FC Hermannstadt primește vizita celor de la CSA Steaua, Universitatea Cluj se deplasează pe terenul celor la Concordia Chiajna, iar Petrolul joacă în deplasare, pe terenul celor de la Unirea Slobozia.

Clasament play-off

  1. ACS Petrolul 52 62p.
  2. FC Hermannstadt 60p.
  3. Universitatea Cluj 57p.
  4. CSA Steaua 49p.
  5. Concordia Chiajna 41p.
  6. Unirea Slobozia 40p.

Programul etapei a 10-a din play-off

Duminică, 15 mai – ora 16:00 

  • Unirea Slobozia – ACS Petrolul 52 LIVE
  • Concordia Chiajna – Universitatea Cluj LIVE
  • FC Hermannstadt – CSA Steaua LIVE

LIVE – meciuri transmise în direct