Florin Chitaș (Minaur Baia Mare) a marcat cele mai multe goluri din postura de rezervă

După 16 etape scurse din actualul sezon regular, care sunt fotbaliștii introduși cu inspirație pe teren pe durata partidelor care au influențat decisiv soarta acestora?

Poate cea mai importantă contribuție adusă echipei sale din postura de rezervă o are până la acest moment atacantul Ionuț Tudorache (22 ani), de la Progresul Spartac București. Acesta a fost introdus de 7 ori pe teren după fluierul de start, dar în două rânduri a fost decisiv pentru 4 puncte aduse formației sale!

Patru puncte din 15!

În etapa 5, acasă cu FC Brașov, a intrat pe teren în minutul 78, la 0-1. În minutul 90+1 a oferit pasa de gol pentru egalare, iar în minutul 90+6 a transformat penalty-ul pentru victorie, 2-1 în favoarea bucureștenilor!

Peste trei etape, a intrat în minutul 64 la 1-2 cu Unirea Dej, iar în minutul 73 a marcat golul egalării, scor final 2-2 în meciul disputat pe teren propriu de Progresul Spartac. Practic, Tudorache a fost protagonist la un sfert din punctele echipei sale, 15 în total!

Lider la goluri de la Minaur

Cele mai multe goluri din postura de rezervă le-a reușit mijlocașul Florin Chitaș (23 ani), de la altă nou-promovată, Minaur Baia Mare. În etapa 11, acasă cu CSC Șelimbăr, a intrat în minutul 61 la 1-0 pentru formația sa și a înscris pentru 3-0 final în minutul 88.

Tot pe teren propriu, două etape mai târziu, cu Progresul Spartac București, Chitaș a fost introdus pe teren încă din minutul 24, când era 2-0 pentru oaspeți. În minutul 37 a redus diferența pentru ca în minutul 53 să marcheze pentru 2-2 scor final, punct pentru Minaur.

Englezul de la Iași, Borcea și Manole

La debutul său în L2, britanicul Shayon Harrison a făcut senzație din postura de rezervă. Etapa 4 din acest sezon, intră pe teren în minutul 69, la 0-0 în partida Poli Iași – Concordia Chiajna. După doar trei minute, deschide scorul pentru moldoveni!

Chiajna egalează în minutul 87, însă Harrison a vrut neapărat să facă dubla la debut. Și a punctat pentru 2-1 final și victoria lui Poli, în minutul 90!

  • De remarcat și meciul tânărului Ioan Borcea (20 ani) pentru Dinamo, introdus pe teren în minutul 67 la 2-1 cu CSC Dumbrăvița, care a marcat două goluri până la final.
  • Mircea Manole (24 ani) de la CSC Șelimbăr a intrat la pauză în deplasarea de la Progresul Spartac, pe când gazdele aveau 1-0. A întors singu rezultatul, în minutele 67 și 83, aducând cele trei puncte sibienilor!