Odată cu finalul duelului din prima etapă a play-off-ului dintre Oțelul Galați și Politehnica Iași, încheiat cu victoria ieșenilor, scor 2-1, Liga 2 Casa Pariurilor a luat o scurtă pauză prilejuită de acțiunile loturilor naționale.

Etapa a 2-a din play-off va debuta mâine, 30 martie, de la ora 20:00, cu partida CSA Steaua – Oțelul Galați. Până la reluarea campionatului, trecem în revistă jucătorii din eșalonul secund care au evoluat pentru naționalele de juniori ale României în această perioadă

Dinamo și Gloria Buzău conduc la capitolul convocări la U20

Nu mai puțin de 6 din cei 12 jucători din Liga 2 convocați la reprezentativa U20 a României provin de la cele două cluburi. În urma lor este Politehnica Iași, cu 2 jucători convocați, iar alte 4 formații au avut câte un jucător prezent la lot:

 • Dinamo: Denis Oncescu, Costin Amzăr, Ahmed Bani
 • Gloria Buzău: Bogdan Oteliță, Andrei Pandele, Dragoș Lazăr
 • Politehnica Iași: Enrichi Finica, Alexandru Mogoș
 • CSM Slatina: Ionuț Mitran
 • Unirea Dej: Gabriel Buta
 • Metaloglobus București: Aurelian Ciuciulete
 • CSA Steaua: Ștefan Bodișteanu

România U20 a evoluat în deplasare împotriva Portugaliei și Norvegiei. În prima partidă, România a remizat, scor 1-1 cu Portugalia, golul tricolorilor fiind marcat de Alexandru Mogoș. Cea de-a doua partidă de verificare a fost câștigată de Norvegia, scor 4-0.

9 jucători din Liga 2 au evoluat în calificările pentru EURO U19

Naționala U19 a evoluat la sfârșitul lunii martie la Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înaintea Campionatului European. Reprezentativa U19 a încheiat pe locul 3 grupa de calificare, cu 3 puncte, în fața Irlandei de Nord (0p) și în urma Norvegiei (9p) și Franței (6p).

CSA Steaua și Unirea Slobozia au avut câte doi jucători în lotul convocat de Alexandru Pelici, în timp ce alte 5 formații au avut câte un reprezentant:

 • CSA Steaua: David Dincă, Atanas Trică
 • Unirea Slobozia: Alin Boțogan, Denis Bujor
 • Progresul Spartac: Mihai Ciontoș
 • Unirea Dej: David Maftei
 • Gloria Buzău: Robert Sălceanu
 • AFK Csikszereda: Mark Kovacs
 • Politehnica Iași: Alexandru Musi

Atanas Trică, jucătorul celor de la CSA Steaua, a reușit un gol în ultimul meci din grupe, împotriva Franței.

Concordia Chiajna și CSA Steaua, reprezentate la categoria U18

Naționala U18 a României a avut programate 2 partide de verificare în compania Italiei, ambele în deplasare. Din lotul selecționerului Daniel Mogoșanu au făcut parte și doi jucători care au minute în Liga 2 în acest sezon: Andreas Burcea de la Concordia Chiajana și Iustin Răducan de la CSA Steaua.

Reprezentativa U18 a pierdut cele două meciuri de verificare, scor 1-3 și 0-2.

Alți 5 jucători de la academiile cluburilor din Liga 2 convocați la loturi

AFK Csikszereda a mai avut 3 jucători ce au evoluat pentru naționalele de tineret. Matyas Becze a evoluat pentru la naționala U18, în timp ce Mate Simon și Alexandru Ureche au jucat în dubla amicală cu Macedonia de Nord pentru naționala U17. Alături de ultimii doi, Hussein Shehait, jucător la CSA Steaua, a completat și el lotul convocat de selecționerul U17, Ion Marin.

Reprezentativa U17 a câștigat prima partidă de verificare cu Macedonia de Nord, scor 3-2, și a pierdut-o pe cea de-a doua, scor 0-1.

Cel mai tânăr reprezentant al echipelor de Liga 2 vine de la FC Brașov. Marco Popescu a evoluat în dubla amicală a naționalei U15 împotriva Muntenegrului.

Primul meci a fost câștigat de Muntenegru, scor 2-1, iar al doilea s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.