Bogdan Oteliță în duel cu Adrian Mazilu, în meciul Sepsi - Farul pentru Supercupa României 2023

Sezonul recent încheiat din Liga 2 Casa Pariurilor a trimis în primul eșalon fotbalistic din România trei formații. Politehnica Iași și Oțelul Galați au promovat direct, în timp ce Dinamo a trecut de Campionii FC Argeș la baraj.

În perioada de transferuri din această vară, o parte din jucătorii ce au avut evoluții bune pentru echipele lor de club în sezonul precedent dar nu au izbutit să promoveze, au reușit totuși să facă pasul către prima ligă! Vă prezentăm o parte din jucătorii ce au evoluat în stagiunea precedentă în Liga 2 Casa Pariurilor și au fost confirmați ca transferuri la formații de prim eșalon pentru noua ediție de campionat.

Unirea Dej trimite 3 jucători în prima ligă

Angelo Cocian a punctat de 9 ori pentru Unirea Dej în sezonul precedent, fiind unul din oamenii de bază ai formației ardelene. În această vară, după 3 ani petrecuți la Unirea, acesta a ajuns în Liga 1, la FC Voluntari.

Tot de la Unirea Dej a făcut pasul către Liga 1 și Alexandru Mihai Pop, de asemenea autor a 9 reușite în campionat. Acesta s-a transferat la fosta adversară a Dejului din play-off, Oțelul Galați.

Alex Militaru a sosit la startul sezonului precedent sub formă de împrumut de la CFR Cluj, iar acum a fost transferat de Politehnica Iași, câștigătoarea campionatului Lliga 2 în sezonul precedent. 22 de apariții și un gol a reușit Alex Militaru în tricoul celor de la Dej.

4 jucători de la Gloria Buzău fac pasul către Liga 1

3 dintre cei 4 jucători au ajuns, în această pauză competițională, la fosta adversară a Gloriei din play-off-ul sezonului trecut, Oțelul Galați. Astfel, Relu Stoian, Ariel Lopez și Pablo Gaitan vor evolua sub comanda lui Dorinel Munteanu în acest sezon. Cei trei au jucat fiecare în 23 de partide de campionat pentru Gloria Buzău. Pentru gălățeni va evolua și Ștefan Bodișteanu, jucător ce în sezonul precedent a evoluat pentru CSA Steaua.

Bogdan Oteliță (foto), cel de-al 4-lea jucător ajuns în prima ligă de la Buzău, a fost transferat de Sepsi OSK Sf. Gheorghe, alături de care și-a trecut deja în palmares un trofeu, Supercupa României! Tot la Sepsi a ajuns un alt jucător din Liga 2, Darius Oroian de la CSA Steaua.

AFK Csikszereda trimite un jucător la Rapid

Omar El Sawy, component al naționalelor de tineret ale României, s-a transferat în această vară de la AFK Csikszereda la Rapid, ocupanta locului 5 în precedentul sezon de Liga 1. 21 de apariții și 1 gol a avut tânărul jucătorul pentru ciucani în campionatul precedent.

Trei jucători ajung la campioana Liga 2 de acum două sezoane

Petrolul, câștigătoarea Liga 2 Casa Pariurilor în sezonul 2021/2022, a fost activă pe piața transferurilor în această vară aducând, printre alții, și trei jucători din Liga 2. George Gavrilaș, portarul celor de la Metaloglobus, Iustin Răducan de la CSA Steaua și Zoran Mitrov de la FC Brașov vor evolua pentru ploieșteni în noua ediție de Liga 1. Tot de la FC Brașov a plecat în prima ligă și Eduard Lambrinoc, la FC Voluntari, autor a 3 goluri în sezonul precedent pentru formația din Brașov.

8 din cei 14 jucători sunt eligibili pentru regula U21 în sezonul ce urmează!