Cele mai bune formații din Liga 3 sezonul 2022/23 au disputat deja semifinalele în vederea promovării, astfel că acum știm deja cele 5 dueluri decisive cu miză uriașă!

Pe 3 iunie se va disputa turul, iar pe 7 iunie, returul din finalele barajelor de promovare în Liga 2 Casa Pariurilor, sezonul 2023/24. Județele Suceava, Neamț, Ilfov, Vâlcea, Teleorman, Mureș, Hunedoara și Caraș-Severin se vor duela prin reprezentatele lor! Un lucru este cert: Ilfov va avea sigur o nouă echipă în L2, în vreme ce Hunedoara e al doilea județ cu două echipe, dar în finale diferite!

Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamț: Goian versus Pustai

 • Duelul Moldovei aduce față în față doi antrenori cunoscuți, din generații diferite, într-o confruntare cu Dorin Goian pe post de gazdă la tur și experimentatul Cristi Pustai, oaspete!
 • Sucevenii s-au calificat după 1-1 în deplasare și 2-0 pe teren propriu cu CSM Râmnicu Sărat, în vreme ce nemțenii vin în finală după 1-1 acasă și 2-1 în deplasare cu Metalul Buzău, colegă de județ cu adversara din semifinală a Forestei!
 • Colege de serie și apoi de play-off, cele două formații au jucat una împotriva celeilalte de 5 ori în acest sezon, în campionat: 3-1 (d) și 2-1 (a) pentru Foresta în sezonul regular, de trei ori 1-1, cu două meciuri disputate la Suceava, în play-off!

SC Popești-Leordeni – CS Tunari: se anunță goluri multe!

 • Finala ilfoveană înseamnă o confruntare între băieții tehnicianului Valentin Ivan, care au trecut surprinzător poate peste favorita CS Afumați în semifinale, și echipa antrenorului Gabi Manu care a întors admirabil, 4-0 după 1-3, semifinala cu Farul Constanța II.
 • Tunari a terminat cu 9 puncte peste Popești-Leordeni în play-off, câștigând această fază a competiției pentru seria 4, aceeași ierarhie regăsindu-se și la final de sezon regular, dar cu numai 7 puncte avans pentru Tunari.
 • În cele 5 dueluri directe de până acum în acest sezon, fiecare a obținut o victorie pe sezonul regular (1-0 acasă Popești-Leordeni, 2-1 pe teren propriu Tunari), iar în play-off a fost show: recitaluri la fiecare acasă, 5-0 Tunari și 5-2 Popești-Leordeni, plus 3-3 la Tunari în ultima rundă!

Viitorul Dăești – CSM Alexandria: 1-4 la duelurile sezonului!

 • După 3-4 pe teren propriu cu CS Blejoi, vâlcenii au întors soarta calificării în finală încheind 6-2 în deplasare cu prahovenii. Pentru Alexandria pregătită de Ștefan Odoroabă calificarea s-a scris tot împotriva unor prahoveni, de la Plopeni, dar mult mai ușor: 1-0 în ambele manșe.
 • Practic, locurile 1 și 2 din play-off-ul seriei 6 au eliminat aceleași poziții din seria 5! Teleormănenii au încheiat cu un impresionant avans de 16 puncte play-off-ul, peste Dăești, și cu 10 puncte la nivel de sezon regular, unde vâlcenii terminaseră abia pe locul 4 în serie!
 • CSM a câștigat cu 3-0 acasă și 1-0 în deplasare duelurile din sezonul regular cu Viitorul Dăești, apoi cu 2-1 și 1-0 pe teren străin în play-off, pierzând însă ultima dispută: 2-3 în Teleorman!

CSM Deva – CSM Reșița: medie de 3 goluri înscrise pe meci vs defensivă de top!

 • Două orașe de tradiție ale fotbalului nostru se află în parcurs de revenire spre fotbalul ”mare”, formațiile lui Ștefan Nanu și Călin Cheregi ajungând în această finală după ce au dominat și câștigat în sezon regular seriile 7 și 8 din Liga 3.
 • După 1-0 în deplasare și 2-0 în minutul 68 al returului, Deva nu se aștepta poate ca Șoimii Lipova să revină și să aducă emoții, pentru 2-2 final! Pentru reșițeni a fost cumva invers, cu emoții la tur, un 2-2 intens cu ACSO Filiași, apoi o descătușare: 5-0 pe teren propriu.
 • Formația vizitatoare din turul acestei finale este o specialistă a defensivei, potrivit statisticilor, încasând doar 9 goluri în 18 meciuri de sezon regular și doar alte 3 în play-off! De partea cealaltă, Deva are 89 de goluri înscrise în 27 de meciuri de campionat, medie impresionantă de 3,2 goluri marcate pe meci!

Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara: favorita vine în vizită, 5-0 la dueluri directe recent!

 • Mureșenii au crezut în drumul lor și au ajuns în finală deși turul, pe teren propriu, a fost 1-1 cu FC Bihor Oradea. La retur însă, au condus de două ori, au fost egalați de fiecare dată, ultima oară în minutul 77, dând în prelungiri lovitura pentru 3-2 și calificare!
 • Corvinul antrenorului Florin Maxim a depășit cu același scor, 2-1, pe Gloria Bistrița-Năsăud, dar returul de acasă i-a văzut în postura de formație condusă cu 1-0 din minutul 22, fiind necesară revenirea în joc pentru hunedoreni.
 • Colege în seria 9, Unirea și Corvinul au fost pe primele două poziții la final de sezon regular, cu mureșenii pe 2, dar la distanță de 20 de puncte! Corvinul i-a învins 1-0 și 3-0 (d) în prima fază a campionatului, apoi 1-0, 3-2 (d) și 6-0 în play-off!