© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Luni, 11 martie, s-a încheiat runda a 18-a a sezonului regular din Liga 2 Casa Pariurilor, cu partida de la Mioveni dintre formația locală și CSA Steaua.

În urma succesului cu 2-0, echipa antrenată de Constantin Schumacher se califică matematic în play-off și va lupta pentru promovarea în prima ligă după doar un sezon de la retrogradare.

5 echipe sigure de prezența în play-off

CSC 1599 Șelimbăr, Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia aveau deja biletele pentru play-off asigurate, alături de ele făcând pasul către top 6, în urma rezultatelor înregistrate în această etapă, CS Mioveni, victorioasă în meciul cu CSA Steaua, și AFK Csikszereda, care s-a impus cu 2-0 în duelul cu Ceahlăul.

Trei echipe rămase în cursa pentru play-off

Cu șanse la play-off au rămas Gloria Buzău, Chindia Târgoviște și Ceahlăul Piatra Neamț. Deși se află la egalitate de puncte cu formația din Buzău și poate fi și egalată de Chindia și Ceahlăul, formația din Miercurea Ciuc este sigură de prezența în play-off deoarece primul criteriu de departajare în cazul egalității de puncte este rezultatul obținut în meciurile directe. Aici ciucanii se prezintă cel mai bine dintre cele patru formații, reușind să câștige meciul direct din campionat cu fiecare.

Gloria Buzău pare a fi în acest moment favortiă, un egal în meciul cu Viitorul Pandurii fiind suficient pentru a rămâne în top 6. În cazul în care Gloria, Chindia și Ceahlăul termină la egalitate de puncte, criteriul de departajare folosit ar fi cel al golaverajului deoarece toate rezultatele din meciurile directe între cele trei formații au fost 1-1. Formația din Târgoviște ar fi cea avantajată de acest criteriu, având la startul ultimei etape golaverajul +14, față de +9 cât are Ceahlăul sau +5 Gloria Buzău.

Componența celor două grupe de play-out, aproape completă

La finalul sezonului regular, primele 6 clasate se vor califica în play-off-ul pentru promovare, iar cele 14 echipe rămase vor fi împărțite în două grupe de play-out și vor lupta pentru menținerea în eșalonul secund.

Împărțirea se va face astfel:

Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19

Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20

Vor urma încă 6 meciuri pentru fiecare echipă, urmând ca la final ultimele două clasate din fiecare grupă de play-out să retrogradeze. În acest sezon nu va mai exista meciul de baraj  dintre ocupantele locurilor 5 din cele două grupe pentru a se stabili a cincea echipă retrogradată deoarece, în urma deciziei CEx din 13 iulie 2023, numărul de echipe va crește de la 20 la 22 din sezonul următor, astfel încât doar patru formații vor retrograda în Liga 3 la finalul sezonului 2023/2024.

Etapa a 18-a

Joi, 7 martie

  • Concordia Chiajna – CSC Dumbrăvița 0-2REZUMAT

Sâmbătă, 9 martie

  • CSM Reșița – Gloria Buzău 2-0REZUMAT
  • Viitorul Pandurii – CSM Slatina 1-2
  • CS Tunari – CSC 1599 Șelimbăr 0-0
  • Chindia Târgoviște – CSM Alexandria 3-0
  • Metaloglobus București – FC Unirea Dej 2-1
  • Corvinul Hunedoara – Campionii FC Argeș 2-0REZUMAT

Duminică, 10 martie

  • Progresul Spartac – Unirea Slobozia 0-2
  • AFK Csikszereda – Ceahlăul Piatra Neamț 2-0REZUMAT

Luni, 11 martie

  • CS Mioveni – CSA Steaua 2-0REZUMAT