Trofeul acordat câștigătoarei Ligii 2 Casa Pariurilor

Finalul de februarie aduce reluarea competiției Liga 2 Casa Pariurilor iar prima jumătate din martie va consfinți finalul sezonului regular 2023/2024, cu 4 etape rămase de disputat din această fază.

În play-off-ul pentru promovarea în primul eșalon se vor califica, la finalul etapelor de sezon regular, cele mai bune 6 formații potrivit clasamentului. Acestea vor juca apoi în sistem tur-retur una împotriva celeilalte, în vreme ce formațiile din play-out vor încerca evitarea retrogradării.

Cum arată șansele la play-off cu 4 runde înainte de finalul sezonului regular?

Luptă intensă pe linia cu miză uriașă

Întâi de toate, să menționăm că rezultatele directe vor constitui principalul criteriu de departajare în caz de egalitate la puncte între formații.

La acest moment al sezonului, cu 4 runde înainte de finalul etapei regulare, distanța dintre prima poziție sub linia de play-off și lider este de 10 puncte. Așadar, teoretic, nicio formație nu are garanția matematică a prezenței în faza superioară.

Pe ultima poziție sub linia de play-off se află, la egalitate de puncte, 22 fiecare, nu mai puțin de 4 formații! E vorba de CSA Steaua, Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț și Csikszereda Miercurea Ciuc!

Șelimbăr, Corvinul și Slobozia, cu un pas mare în play-off

Liderul la zi în serie este CSC 1599 Șelimbăr, cu 32 de puncte. O singură victorie sau măcar 3 puncte din trei remize îi sunt suficiente, în cele 4 etape rămase, pentru calificarea matematică. Mai joacă în deplasare la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, acasă cu CS Mioveni, deplasare la CS Tunari și acasă cu Chindia Târgoviște.

Șanse foarte mari la play-off au și locurile 2-3, Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia, fiecare cu 31 de puncte. Așadar, la acest moment, avans de 9 puncte față de primul loc sub linia de play-off.

Cum în prima etapă din 2024 vom avea Corvinul acasă cu CSM Slatina și Unirea Slobozia la Dumbrăvița, sunt șanse ca lucrurile să se clarifice rapid și în ceea ce le privește. Programul e chiar și mai avantajos pentru ialomițeni, care în penultima etapă au deplasare la codașa Progresul Spartac.

Șanse reale la play-off de la locul 16 inclusiv!

Cu 12 puncte puse în joc pentru cele 4 etape programate, se anunță însă, în rest, o luptă teribilă, cel puțin pentru locurile 4-6, ultimele de play-off, dacă Șelimbăr, Corvinul și Slobozia nu vor produce mari surprize negative. De ce?

Locul 4, CS Mioveni, are 26 de puncte, iar locul 16, Metaloglobus București, are 18 puncte! Și sunt doar cinci puncte între formația din Capitală și Viitorul Pandurii Tg. Jiu, ocupanta locului 6 în prezent, ultimul de play-off!

Metaloglobus și CFC Argeș sunt la egalitate acum, 18 puncte. Dar prima echipă are două din cele patru meciuri rămase cu Unirea Dej și CSM Alexandria, formații sub ea acum în clasament. Iar Argeșul joacă pe teren propriu două partide, cu codașa Progresul Spartac și cu Reșița, club aflat la doar două puncte deasupra acum!

Programul etapei a 16-a

Joi, 22 februarie

Ora 19:30

  • Concordia Chiajna – Ceahlăul Piatra Neamț – LIVE TV

Sâmbătă, 24 februarie

Ora 11:00

  • CSC Dumbrăvița – Unirea Slobozia – LIVE FRF.tv
  • Corvinul Hunedoara – CSM Slatina
  • CSM Reșița – CSA Steaua
  • CS Mioveni – CSM Alexandria
  • CS Tunari – FC Unirea Dej

Ora 11:30

  • Chindia Târgoviște – Metaloglobus București – LIVE TV

Duminică, 25 februarie

Ora 14:00

  • Progresul Spartac – Gloria Buzău

Ora 17:00

  • Viitorul Pandurii – CSC 1599 Șelimbăr – LIVE TV

Luni, 26 februarie

Ora 17:00

  • AFK Csikszereda – Campionii FC Argeș – LIVE TV