Liga 1 Futsal Fortuna programează astăzi, joi, 30 martie, meciurile etapei cu numărul 6 a Turului Suplimentar. Aceasta este penultima rundă înaintea play-off-ului. Toate meciurile încep la ora 18:00

În urma succesului de marți, de la Timișoara, 3-2 cu CFR, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc a urcat pe locul 2 în clasamentul Ligii 1, în urma liderului autoritar CS United Galați. Harghitenii au în acest moment cele mai mari șanse de a încheia sezonul regular pe locul secund, ceea ce ar însemna calificarea automată direct în semifinalele play-off-ului!

Echipa pregătită de Jakab Zoltán dă piept azi cu ACS West Deva, formație de care a dispus în timpul sezonului regular cu un dublu 6-2! Managerul grupării harghitene nu va putea conta nici astăzi pe serviciile a doi jucători, Küsmödi – accidentat de mai multă vreme și Kanyó. Sunt semne de întrebare în ceea ce privește folosirea lui Bálint, care a lipsit la Timișoara și care nu e refăcut complet.

În ultima rundă, FK odorheiu Secuiesc va juca în deplasare cu Luceafărul Buzău.

Sala Sporturilor din Deva programează duelul dintre Autobergamo și CFR Timișoara, formații aflate pe locurile 3, respectiv 4. Pentru Autobergamo Deva aceasta va fi prima apariție în public după succesul din Cupa României de săptămâna trecută. CFR Timișoara se află înaintea ultimei confruntări din Turul Suplimentar, bănățenii urmând să stea etapa viitoare.

În ultima etapă, Autobergamo va avea derby local cu ACS West Deva. Pentru a încheia pe locul secund sezonul, trupa pregătită de Ricardo Cámara Sobral „Cacau” are nevoie de șase puncte din șase în ultimele două etape, dar și ca FK Odorheiu Secuiesc să facă un pas greșit.

Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați va găzdui confruntarea dintre CS United și Luceafărul Buzău. Va fi ultimul meci și pentru gălățeni. Campioana a disputat în devans partida din ultima etapă cu CFF Clujana Cluj, din deplasare. Trupa lui Florin Ignat a învins cu scorul de 16-1.

În cele două confruntări din acest sezon, United s-a impus în fața Luceafărului Buzău cu 7-5 la Galați (etapa a 5-a) și 12-2 la Buzău (etapa a 12-a).

Primele două clasate la finalul Turului Suplimentar vor juca direct în semifinalele play-off-ulu. În cele două „sferturi” se vor întâlni Locul 3 cu Locul 6, în timp ce Locul 4 va da piept cu Locul 5 (cel mai bun din trei meciuri).

Pentru un loc în marea finală se vor bate (cel mai bun din trei  meciuri):

  • Locul 1 vs Învingătoarea din meciul Locul 4 vs locul 5.
  • Locul 2 vs Învingătoarea din meciul Locul 3 vs Locul 6
  • Finala se va juca după regula cel mai bun în cinci partide.

Iată programul etapei a 6-a a Turului Suplimentar: 

Joi, 30 martie, ora 18:00

  • ACS Autobergamo Deva – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor, Deva

Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni); Boharu Predescu Ionel (Buftea)

Observator: Mititel Marius (București)

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – ACS West Deva, Sala Sporturilor, Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Macovei Florin Aurelian (Galați), Mocanu Dragoș; Preda Romeo (ultimii doi din Brăila)

Observator: Ionescu Georgian (Buzău)

  • CS United Galați – CS Luceafărul Buzău, Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați

Arbitri: Balint Attila, Benedek Andras (ambii din Odorheiu Secuiesc); Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)

Observator: Deca Daniel (Brăila)

Clasamentul Ligii 1 Futsal Fortuna:

1. United 39p (16 meciuri); 2. Autobergamo 32p (16 meciuri); 3. Timișoara 31p (16 meciuri); 4. Odorheiu Secuiesc 31p (15 meciuri); 5. West Deva 18p (15 meciuri); 6. Luceafărul Buzău 9p (16 meciuri); 7. CFF Clujana Cluj 0p (16 meciuri)

ARTICOL DE ADI DOBRE