Sursa foto: Facebook - Heniu Prundu Bârgăului

Echipa feminină de fotbal Heniu Prundu Bârgăului se pregătește pentru debutul în noul sezon al Ligii 1. Viceampioană a României și finalistă a Cupei României în sezonul trecut, Heniu este hotărâtă să ridice ștacheta. Pentru atingerea obiectivelor din viitorul sezon, gruparea bistrițeană a făcut câteva transferuri interesante și a cooptat în staff-ul tehnic un tehnician cu experiență.

„Principala noutate este aceea că avem din această vară un director tehnic! Este vorba despre Dan Dosan, antrenor cu experiență. Fost jucător la Gloria Bistrița și Unirea Dej, Dan Dosan a pregătit, printre altele, formațiile Laminorul Roman și Dunărea Galați. A activat și la câteva școli de fotbal unde i-a descoperit pe Paul Anton, Andrei Peteleu și Cristi Ganea. Am ținut să îl aducem alături de noi pe Dan Dosan pentru că, dacă dorim să îmbunătățim lucrurile la echipă, trebuie să aducem un plus în primul rând băncii tehnice. Eu am mai lucrat cu dânsul și știu ce poate”, a spus Călin Svoboda, antrenorul principal al ehipei Heniu Prundu Bârgăului.

Dan Dosan; Sursa foto: Facebook – ACS Heniu Prundu Bârgăului

A plecat Diana Grecu

Din staff-ul echipei bistrițene mai fac parte Andreea Corduneanu – antrenor secund (jucătoare activă în continuare!), Gicu Ruscău-jr – antrenor cu portarii, Lică Budurlean – preparator fizic și Adrian Chirlejan – kinetoterapeut.

Heniu s-a despărțit în urmă cu doar câteva zile de una dintre jucătoarele de bază din sezonul trecut, Diana Grecu. „Diana a făcut pregătirea cu noi, totul a decurs normal, dar vineri, săptămâna trecută, de comun acord cu clubul și-a reziliat contractul. Mărturisesc faptul că plecarea ei reprezintă o pierdere având în vedere că sezonul trecut a fost titulară. Dar, în acest moment, după sosirile la echipă, concurența e una teribilă, nicio jucătoare neavând asigurat postul de titular. Cine va fi mai bun va juca”, a explicat Călin Svoboda.

Două junioare de mare valoare

La gruparea din Prundu Bârgăului au sosit în această vară nouă jucătoare. „Este vorba despre două junioare de mare valoare: Denisa Pânzariu de la CSȘ Nicu Gane Fălticeni, care e și internațională U17, și Natalia Crețoiu de la Măgura Cisnădie, componentă a lotului național U19. Cele două au primit acceptul cluburilor să facă pregătirea cu noi, dar în aceste zile transferurile vor fi finalizate. Am reușit să o aducem pe Margarita Panova, ultima oară la Banat Girls. Titulară în naționala Moldovei, Margarita Panova a fost desemnată cel mai bun portar al campionatului României la fotbal feminin de Asociația Română a Fotbalistilor Amatori și Profesioniști (AFAN)”, a mai spus Călin Svoboda.

Heniu Prundu Bârgăului a reușit „repatrierea” din Cipru a patru jucătoare, toate cu experiență: fundașul central Ana Maria Stanciu a revenit în campionatul României după o pauză de zece ani. Mijlocașul central Mirabela Ristache a lăsat și ea Insula Afroditei pentru Prundu Bârgăului și s-a întors în România după șapte ani. Tot din Cipru au venit Anastasia Toma și Claudia Chiper, ambele jucătoare de atac, componente ale naționalei Moldovei. De la Piroș Security a venit la Heniu mijlocașul Larisa Sârbovan, iar de la Fortuna Becicherecu Mic a sosit o altă jucătoare de echipă națională, Nicoleta Deca, mijlocaș central.

Sursa foto: Facebook – Heniu Prundu Bârgăului

Meci de prezentare cu Ladies Târgu Mureș

„Am demarat pregătirile pe 16 iulie. După zece zile am intrat într-un cantonament la Pensiunea Costas, aflată chiar aici în Prundu Bârgăului, unde am stat până la 2 august. Am avut două jocuri de pregătire în compania unor echipe de băieți. Duminică, 15 august, avem programat un meci amical cu Ladies Târgu Mureș, care va reprezenta în același timp și partida de prezentare a echipei noastre pentru noul sezon. Vom merge în 21 august la Târgu Mureș pentru a întoarce vizita fetelor de la Ladies”, a punctat Călin Svoboda, care a anunțat obiectivele pentru nou sezon: „Anul trecut am reușit cu un lot mai puțin numeros să încheiem competiția internă pe locul secund și, în plus, să jucăm finala Cupei României, unde fetele au făcut un meci mare. Pentru viitorul sezon cred că primele două locuri în Liga 1 și, din nou, finala Cupei României sunt obiective normale pentru noi. Sperăm să le putem îndeplini și, dacă e posibil, să le depășim”.

În sezonul trecut, Heniu Prundu Bârgăului a încheiat competiția pe locul secund, după multipla campioană „U” Olimpia Cluj. Cele două rivale s-au întâlnit și în finala Cupei României, una dintre cel mai spectaculoase din ultimii ani și încheiată cu scorul de 1-0 după prelungiri pentru „U” Olimpia Cluj.

Articol de Adi Dobre