Sursa foto: Diana Coltofean

Liga 1 Feminin rezervată fetelor programează în acest weekend meciurile etapelor cu numărul 4 din play-off și din play-out. După primul pas greșit făcut în acest sezon, 0-0 la Galați cu Universitatea, multipla campioană „U” Olimpia Cluj va da piept cu Fortuna Becicherecu Mic, în cel mai interesant meci al rundei.

Fortuna – „U” Olimpia

Echipa bănățeană vine tot după o remiză albă, 0-0 la Odorheiu Secuiesc. Fetele pregătite de Florin Pădurean sunt hotărâte să obțină victoria în fața liderului.

Bianca Ienovan: „Suntem conștiente că va fi un meci dificil. Întâlnim un adversar puternic, foarte bine organizat și cu multă experiență. Dar după meciul trecut avem încrederea și ambiția necesare să luptăm pentru cele trei puncte. Suntem pregătite să dăm tot ce e mai bun și să luptăm până în ultimul minut. Munca în echipă este cheia succesului! Unitatea echipei este factorul principal! Cred că duminică ambiția și dorința vor câștiga”

Denisa Heisu: „Întâlnim o echipă puternică, foarte bine organizată și trebuie să tratăm fiecare fază cu seriozitate, concentrare și dăruire sută la sută. Dorința de a înscrie va fi mare în ambele tabere, deoarece și noi și ele venim după un rezultat de egalitate în etapa precedentă. Va fi o luptă grea, dar avem un moral bun înaintea acestui joc. Vom da totul pe teren și suntem încrezătoare că la final vom ieși cu capul sus de pe teren”  

„U” Olimpia Cluj vrea să se revanșeze după remiza din etapa trecută, 0-0 la Galați. „Duminică întâlnim echipa de pe locul secund. Am mai avut surprize acolo! Trebuie însă să ne arătăm valoarea și să facem diferența. Sper să jucăm un fotbal frumos, ca de obicei, să arătăm că avem valoare și că jucăm un fotbal plăcut”, a spus Mihaela Ciolacu, una dintre cele mai importante jucătoare ale echipei „U” Olimpia Cluj.

Și Iulian Szekely, antrenorul echipei „U” Olimpia Cluj, e optimist: „Meciurile cu Fortuna au devenit derby-urile ultimilor ani din Liga 1. Cu siguranță ne așteaptă un meci dificil, cu un adversar puternic. Ne dorim să câștigăm acest meci, iar jucătoarele noastre sunt pregătite să facă un joc bun. Sper să oferim un joc spectaculos și să facem o propagandă foarte bună fotbalului feminin”. 

Meciul dintre Fortuna Becicherecu Mic și Universitatea Olimpia Cluj va fi transmis în direct pe FRF TV și pagina de facebook “Liga Feminină”, duminică, de la ora 11:00!

Piroș Security Arad – Universitatea Galați

La Arad sosește în acest weekend Universitatea Galați, singura echipă ce a reușit să obțină un punct în acest sezon în fața campioanei „U” Olimpia Cluj! După ce a bifat săptămâna trecută primul eșec în mandatul antrenorului Dan Cuedan, Piroș Security nu este însă dispusă să facă vreo concesie grupării gălățene.

Cristina Sucilă: „Deși venim după o înfrângere dureroasă cu Heniu, unde trebuia să învingem, dar am rămas în zece oameni încă din minutul 21, atunci când portarul nostru a văzut cartonașul roșu. A fost foarte dificil în aceste condiții să obținem un rezultat bun. Meciul cu Heniu este însă istorie. Toată săptămâna ne-am pregătit pentru meciul de duminică împotriva echipei din Galați. Ne dorim să facem un meci bun, fără greșeli. Trebuie însă să dăm dovadă de concentrare, să tratăm meciul cu seriozitate. Deși este pe ultimul loc în play-off, Universitatea Galați ne poate pune probleme. Fiecare meci este diferit și greu în felul lui! În octombrie am obținut doar un punct cu Universitatea pe terenul nostru. Duminică nu o să fim însă darnice! Ne dorim cele trei puncte care să ne mențină pe podium, dar mai mult de atât ne dorim sa facem un joc frumos care să reflecte potențialul echipei”

Melissa Olariu: „Suntem obligate să demonstrăm că meciul de la Prundu Bârgăului a fost doar o întâmplare nefericită, de aceea suntem hotărâte să luăm cele trei puncte! Ne pune pe gânduri faptul că echipa gălățeană vine după o remiză cu Olimpia Cluj! Asta înseamnă că există o revenire în jocul lor. Sper totuși să ne facem jocul obișnuit și să câștigăm”.

Vasas – Heniu

După două înfrângeri în primele două etape ale play-off-ului, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc a remizat runda trecută, pe teren propriu, cu Fortuna Becicherecu Mic, 0-0. Rezultatul este considerat de jucătoarele pregătite de Attila Vágó un nou început. La Odorheiu Secuiesc sosește însă Heniu Prundu Bârgăului, o echipă cu mari pretenții.

Nino Gurielidze: „Suntem foarte încrezătoare. Meciul din etapa trecută ne-a dat o motivație în plus să continuăm lupta pentru puncte. Pregătim cu atenție meciul următor, mai ales că ne dorim să aducem suporterilor, familiilor noastre și tuturor celor care cred în proiectul Heniu încă bucurie înainte de sărbători”.

Beata Ambruș: „Suntem conștiente că nu vom avea un meci ușor la Odorheiu Secuiesc. Adversarul este puternic, dar și noi suntem extrem de motivate. Cred în unitatea echipei, în buna noastră pregătire și în dorința fiecăreia de a câștiga. Ne dorim victoria și vom face tot ceea ce ne stă în putință să aducem acasă cele trei puncte”.

Iată programul etapei 4:

Play-off

Duminică, 25 aprilie, ora 11.00

Fortuna Becicherecu Mic – Universitatea Olimpia Cluj
Piroș Security Arad – Universitatea Galați
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Heniu Prundu Bârgăului

Clasament:

 1. „U” Olimpia Cluj 40p
 2. Fortuna Becicherecu Mic 29
 3. Piroș Security Arad 29
 4. Heniu Prundu Bârgăului 26
 5. Vasas Femina Odorhei 24p
 6. Universitatea Galați 19p

Play-out

Duminică, 18 aprilie, ora 11.00

Universitatea Alexandria – Carmen București
ACS Fotbal Feminin Baia Mare – Banat Girls
Asociația Fotbal Club Fair Play București – Selena ȘN Constanța

Clasament:

 1. Carmen București 16p
 2. Fair Play București 15p
 3. Fotbal Feminin Baia Mare 14p
 4. Universitatea Alexandria 14p
 5. Banat Girls 10p
 6. Selena ȘN Constanța 5p

Articol de Adi Dobre