Sursa foto: Facebook - ACS Heniu Prundu Bârgăului

Liga 1 Feminin programează la mijlocul acestei săptămâni, miercuri, 26 mai, meciurile etapei a noua, penultima, a play-off-ului.

Lupta pentru locul secund în clasamentului Ligii 1 Feminin a devenit dramatică. Trei echipe, Heniu Prundu Bârgăului, Piroș Security Arad și Fortuna Becicherecu Mic, se bat pentru titlul de vicecampioană a României!

Deja campioană, „U” Olimpia Cluj va arbitra această luptă, urmând să joace în etapele care au mai rămas cu Fortuna Becicherecu Mic, acasă, și cu Piroș Security Arad, în deplasare.

În etapa a noua din play-off, pe FRF TV și pagina de facebook “Liga Feminină” vor fi transmise în direct două meciuri: Universitatea Olimpia Cluj vs Fortuna Becicherecu Mic (ora 12:00) și Heniu Prundu Bârgăului vs Vasas Femina Odorhei (ora 15:00).

La finalul partidei dintre Universitatea Olimpia Cluj și Fortuna Becicherecu Mic va avea loc festivitatea de premiere a formației clujene, care va primi al zecelea titlu consecutiv de campioană a României!

Universitatea Galați – Piroș Security Arad

Până la meciul din ultima etapă cu „U” Olimpia Cluj, Piroș Security Arad va juca în această rundă pe malul Dunării, la Galați. Deplasarea e una infernală pentru arădence. „Ne așteaptă o deplasare foarte lungă. Avem de bătut 750 de kilometri, doar dus! În plus, vom juca pe teren sintetic, ceva neobișnuit pentru noi. Una peste alta, suntem la mâna noastră în cursa pentru locurile 2-3. Sper ca fetele să se autodepășească, să treacă peste oboseala acumulată în acest final de sezon și să tragă tare pentru aceste două meciuri care au mai rămas de jucat. Cu problemele de lot pe care le avem, un egal la Galați ar fi foarte bun”, a spus Liviu Ilea, directorul sportiv al clubului Piroș Security.

Antrenorul Dan Cuedan nu va putea conta la Galați pe trei jucătoare de bază: portarul titular Maha Shehata, Cristină Sucilă – cea mai bună jucătoare (ambele accidentate), și Andreea Tomescu – absentă din motive personale. Melisa Olariu, golgheterul echipei, accidentată la genunchi, va face deplasarea, dar are șanse mici de a evolua.

Universitatea Galați, echipă pregătită de profesorul David Asandei, rămâne în continuare singura echipă fără victorie în play-off. „Îmi doresc victoria! Sunt sigură că și colegele mele au același sentiment. Deși multe dintre noi avem probleme cu accidentările de câteva meciuri, nu vom da înapoi! Am încredere în echipă, am încredere în fete! Vom juca până la fluierul final! Vom juca din inimă și din dragoste pentru fotbal”, a spus Alexandra Ivan, fundaș dreapta la Universitatea Galați.

Universitatea Olimpia Cluj – Fortuna Becicherecu Mic

Campioana „U” Olimpia Cluj va juca miercuri ultimul meci pe teren propriu în actualul sezon. Clujencele vor primi vizita echipei Fortuna Becicherecu Mic, echipă aflată în lupta pentru locul doi în Liga 1 Feminin.

„Ultimele două etape vor fi împotriva unor adversari foarte puternici. Vom trata jocurile foarte serios și ne dorim să câștigăm toate punctele puse în joc. Avem câteva jucătoare indisponibile, pe care sperăm să le recuperăm cât mai repede. Prioritate are în acest moment semifinala Cupei Romaniei, cu Piroș Security Arad. În orice condiții însă, un joc împotriva celor de la Fortuna rămâne un derby, având în vedere că sunt cluburile cu cele mai multe jucătoare selecționate în lotul de senioare al României”, a spus Iulian Szekely, antrenorul principal al echipei „U” Olimpia Cluj.

Fetele de la Fortuna Becicherecu Mic nu pot uita că în urmă cu doi ani învingeau la Cluj și îi administrau Olimpiei prima înfrângere în campionat după o pauză de cinci ani! Bănățencele pornesc spre Cluj hotărâte să obțină victoria. „Sunt conștientă că va fi un meci greu, însă nu mai avem nimic de pierdut. Să ne bucurăm de fotbal și să luptăm până la final, asta trebuie să facem. 

A fost o întorsătură de situație privind echipa noastră, însă sper că fiecare dintre noi să fi învățat ceva din aceste ultime luni. Mereu am fost optimistă și pozitivă, așa că merg cu gândul la victorie și să dau totul pe teren, cum fac mereu. Jocul echipei a crescut în ultima perioadă și am încredere că miercuri va fi din nou un meci frumos cu Olimpia Cluj”, a spus Laura Rus, atacantul echipei Fortuna Becicherecu Mic și al echipei naționale a României.

ACS Heniu Prundu Bârgăului – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Heniu Prundu Bârgăului și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc se vor confrunta miercuri pentru a patra oară în acest sezon. În primul meci, jucat în chiar runda inaugurală a sezonului regular, în 6 septembrie 2020, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc se impunea pe teren propriu, scor 2-0. Au urmat două victorii pentru Heniu, în play-off, 2-0 la Odorheiu Secuiesc (25 aprilie), și în sferturile de finală ale Cupei României, 5-3 (12 mai).

„Vasas Odorheiu Secuiesc e un adversar foarte incomod. Vasas e o echipă frumoasă, cu jucătoare tinere, care în viitorul apropiat va avea un cuvânt greu de spus în Liga 1. De fiecare dată când am întâlnit echipa harghiteană au rezultat meciuri spectaculoase, încrâncenate, cu goluri. Mai sunt două etape, practic două finale. Dacă vom reuși să încheiem pe locul secund în Liga 1, această clasare va reprezenta cea mai mare performanță a sportului bistrițean de echipă din ultimii foarte mulți ani. Oricum de numele echipei Heniu Prundu Bârgăului se leagă cele mai bune performanțe ale sportului de echipă din acest județ din ultima perioadă”, a spus antrenorul Călin Svoboda.

Fetele de la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc au de luat o revanșă în fața rivalelor de la Heniu după eliminarea din Cupa României, competiție în care harghitencele își puseseră mari speranțe. Chiar dacă mai au doar șanse teoretice de a urca în ierarhia Ligii 1, jucătoarele de la Vasas vor să încurce echipa bistrițeană, care se află în acest moment pe locul secund.

„Jucăm fără presiune, nu avem nicun stres în ceea ce privește ierarhia finală. Singurul nostru obiectiv este acela de a nu fi dezavantajați de arbitraj așa cum s-a întâmplat la precedentele două meciuri cu Heniu Prundu Bârgăului, din play-off și din Cupa României”, a spus László Béla, președintele echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Programul etapei 9:

Play-off

Miercuri, 26 mai

ora 11:00
Universitatea Galați – Piroș Security Arad

ora 12:00
Universitatea Olimpia Cluj – Fortuna Becicherecu Mic

ora 15:00
ACS Heniu Prundu Bârgăului – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Clasament:

 1. „U” Olimpia 55p
 2. Heniu 36p
 3. Piroș Security 36p
 4. Fortuna 35p
 5. Vasas 30p
 6. Universitatea Galați 19p

Play-out

Miercuri, 26 mai

ora 11:00
AS CS Carmen București 1937 – Universitatea Alexandria
Banat Girls – ACS Fotbal Feminin Baia Mare

ora 17.00
ACS Selena ȘN Constanța – AFC Fair Play București

Clasament:

 1. Universitatea Alexandria 27p
 2. AFC Fair Play 25p
 3. Fotbal Feminin Baia Mare 23p
 4. Banat Girls 19p
 5. Carmen 16p
 6. Selena 8p

Articol de Adi Dobre