Echipa de fotbal ACS Banat Girls se află în cea de-a cincea săptămână de pregătire în vederea noului sezon al Ligii 1 Feminin.

ACS Banat Girls va avea parte de un debut foarte dificil de sezon, bănățencele urmând să primească în runda inaugurală vizita multiplei campioane Universitatea Cluj. Meciul ACS Banat Girls – Universitatea Cluj, din 26 august, va prefața noul sezon.

De un an și jumătate la Banat Girls, antrenorul Liviu Ivasuc speră ca echipa să își continue ascensiunea. În urmă cu două sezoane, Ivasuc a preluat o echipă de play-out pe care a salvat-o de la retrogradare. În anul următor, ACS Banat Girls s-a calificat în play-off și a încheiat competiția pe locul 5.

„Sincer, obiectivul nostru principal în viitorul sezon îl reprezintă evitarea retrogradării. Ne dorim, firește, să prindem play-off-ul, dar deocamdată ne concentrăm pe salvarea de la retrogradare. Campionatul e unul tare anul acesta. Sunt trei echipe care s-au întărit și care se vor bate la titlu. Tocmai de aceea ne vedem lungul nasului” spune Liviu Ivasuc.

Tehnicianul echipei bănățene mărturisește în același timp că ar fi fericit ca echipa să își continue progresul declanșat odată cu venirea sa: „Am progresat în permanență în ultimul an și jumătate. Am fost în play-out, apoi în play-off. Un loc între primele patru ar fi deja ceva foarte frumos. Important este ca ascensiunea să continue, iar pentru asta muncim. Am transferat în această vară mai multe jucătoare, tocmai de aceea lucrăm la omogenizarea lotului, la integrarea lor. Pentru ca adaptarea noilor jucătoare să se producă repede desfășurăm fel de fel de activități. Chiar azi vom porni spre antrenament cu bicicletele! Mizăm pe unitatea de grup.”

Cartierul general al echipei ACS Banat Girls va fi menținut la Comloșu Mare, comuna din județul Timiș care a adoptat echipa în urmă cu mai bine de un an. Consiliul Local și Primăria Comloșu Mare rămân în continuare singurul sponsor al fetelor de la Banat Girls.

„Cred că vom fi din nou echipa cu cel mai mic buget din Liga 1 Feminin! Avem sprijin în continuare de la Primăria și de la Consiliul Local Comloșu Mare. Oamenii de aici ne-au ajutat foarte mult, tocmai de aceea vrem să ne disputăm în continuare o parte din meciurile oficiale la Comloșu Mare. Pentru că avem multe fete din Timișoara vom juca, probabil, și în capitala județului Timiș”, a precizat Liviu Ivasuc.

Printre noutățile echipei ACS Banat Girls se numără Larisa Grigore, Bianca Ienovan, Melisa Șodincă, Cristina Sucilă, Nicole Dincă-Vuia, fete venite de la Politehnica Timișoara, vicecampioana României, Maha și Bianka Granados – de la Piroș Security Arad, Andreea Tomescu – Orobica Calcio Bergamo/Italia, precum și Claudia Bistrian – ultima oară la ASD Apulia Trani/Italia.

Pe lângă noutățile din lot, Liviu Ivasuc și-a întărit și staff-ul tehnic. „Au venit doi oameni cu experiență, Călin Mada și Călin Frunză, care au lucrat în ultimii ani la Ripensia Timișoara”, a spus Liviu Ivasuc.

În această vară, ACS Banat Girls a dat o fugă inclusiv până în Ungaria pentru câteva meciuri de verificare.

LOTUL ACS BANAT GIRLS:

Portari: Sherata Maha, Martine Milagros.
Jucătoare: Maria Cortina, Bianca Granados, Carla Chișe, Nicol Dincă-Vuia, Tatiana Pesterean, Nicoleta Lazăr, Larisa Grigore, Claudia Bistrian, Elena Ruvila, Mihaela Cătărău, Laura Desmerean, Cristina Sucilă, Andreea Tomescu, Iustina Lupu, Carmen Andrei, Melisa Șodincă, Magda Drăgan, Alexandra Trofimov, Alexandra Hornea, Bianca Ienovan

Antrenor: Liviu Ivasuc
Antrenor secund: Călin Mada
Antrenor portari: Călin Frunză
Ofițer de presă: Călin Bălteanu