Reprezentativa feminină a României va desfășura în perioada 19-28 februarie 2024 un stagiu de pregătire în Antalya, Turcia, unde va disputa și două jocuri amicale. Vom fi alături de tricolore pe tot parcursul cantonamentului și vă vom ține la curent cu toate noutățile.

Programul jocurilor din Turcia:

  • Joi, 22 februarie, ora 14:30 (15:30 in Turcia)| ROMÂNIA – Grecia 0-0
  • Miercuri, 28 februarie, ora 14:30 (15:30 in Turcia)| ROMÂNIA – Turcia 0-1

28 FEBRUARIE

TURCIA – ROMÂNIA 1-0
A marcat: Abrahammson (55)

TURCIA: 12. Sahin – 21. Hiz, 2. Ozev, 17. Civelek, 10. Topcu-cpt – 6. Cennet Cal, 5. Abrahammson – 16. Turkoglu, 7. Cin, 20. Keskin – 11. Uraz. Selecționer: Necla Gungor Kiragasi
REZERVE: 1. Akgoz, 23. Guleryuz – 3. Karagenc, 4. Karatas, 8. Arhan, 9. Karabulut, 13. SadikOglu, 14. Kuru, 15. Deli, 18. Yakut, 19. Seker, 22. Kerimoglu

ROMANIA: 1. Părăluță – 5. Meluță, 18. Bratu, 13. Gered, 11. Olar-cpt – 4. Bortan – 8. Vătafu, 19. Iordăchiuși – 17. Bistrian, 16. Bălăceanu, 9. Bâtea. Selecționer: Cristian Dulca
REZERVE: 23. Salamon – 2. Stanciu, 3. Tunoaia, 6. Tătar, 7. Vlădulescu, 10. Vasile, 14. Herczeg, 20. Borodi, 21. Botojel, 22. Marcu

⏰ 13:20

Tricolorele au ajuns la stadion pentru ultimul joc din acest stagiu de pregătire! Partida Turcia-România va putea fi urmărită LIVE pe canalul de YouTube al Federației Turce!

⏰ 10:30

Bună dimineața în ziua ultimului meci de pregătire din cadrul cantonamentului din Antalya! În această după-amiază, de la ora locală 15:30 (14:30 în România), vom întâlni selecționata similară a Turciei!

27 FEBRUARIE

⏰ 12:30

Bună ziua din Antalya, unde tocmai am încheiat ultimul antrenament din cadrul acestui stagiu de pregătire! Mâine, de la ora 14:30 (15:30 locală) este programat și ultimul amical al cantonamentului, contra Turciei!

26 FEBRUARIE

⏰ 18:30

Am stat de vorbă cu selecționerul Cristian Dulca despre cum s-a desfășurat stagiul de pregătire din Turcia, dar și câteva concluzii după primul joc amical, contra Greciei. Interviul complet poate fi urmărit pe FRF.tv!

⏰ 12:30

Bună ziua din ploioasa Antalya! Tricolorele au avut programată în această dimineață o sesiune de pregătire tactică, fiind de altfel și penultimul antrenament dinaintea partidei cu Turcia de miercuri, 28 februarie, ora 14:30!

25 FEBRUARIE

⏰ 12:30

Gym day today! Tricolorele au avut programată în această dimineață o sesiune de pregătire în sala de forță de aproximativ o oră și jumătate, coordonată de preparatorul fizic al lotului, Darius Hîmpea!

⏰ 10:00

Bună dimineața din ziua 7 de pregătire în Turcia! Dăm startul cu un rezumat VIDEO al zilei de ieri, în care am avut programate două antrenamente! Astăzi intrăm în sala de forță în prima parte a zilei și vom reveni curând cu câteva imagini surprinse acolo!

24 FEBRUARIE

⏰ 18:00

Sâmbătă exploatată la maxim de tricolore, cu două antrenamente cu intensitate ridicată programate astăzi! Tocmai am încheiat cel de-al doilea antrenament, pe care îl ilustrăm în câteva imagini surprinse la ședința de pregătire!

⏰ 12:30

Bună ziua din Antalya în ziua 6 de pregătire! Ne-am trezit dis-de-dimineață și am efectuat deja primul antrenament al zilei! Continuăm pregătirea pentru partida cu Turcia din 28 februarie, dar mai ales pentru jocurile oficiale din preliminariile WEURO2025!

23 FEBRUARIE

⏰ 12:30

Tricolorele au revenit în această dimineață pe terenul de antrenament! Împărțite în două grupuri, în funcție de minutele jucate, fetele pregătite de Cristian Dulca s-au antrenat mai bine de o oră.

⏰ 09:00

Bună dimineața din Antalya cu rezumatul partidei amicale de ieri dintre România și Grecia, 0-0! Între timp, tricolorele au programată în această dimineață o nouă ședință de pregătire, însă vom reveni mai târziu cu detalii de acolo! 🙂

22 FEBRUARIE

ROMÂNIA – GRECIA 0-0

ROMÂNIA: 1. Părăluță – 5. Meluță (7. Vlădulescu 53), 18. Bratu, 2. Stanciu, 13. Gered – 4. Bortan (14. Herczeg 64) – 17. Bistrian, 8. Vătafu (6. Tătar 64), 19. Iordăchiuși, 11. Olar-cpt – 16. Bălăceanu (22. Marcu 31). Selecționer: Cristian Dulca
REZERVE: 23. Salamon – 3. Tunoaia, 9. Bâtea, 10. Vasile, 20. Borodi, 21. Botojel

GRECIA: 13. Chatzicharistou – 2. Mitkou, 7. Kakampouki – cpt (17. Moraitou 22), 9. Markou, 10. Sarri – 11. Spyridonidou (14. Giannaka 65), 19. Chamalidou, 21. Kongouli, 22. Paterna – 23. Palama, 25. Gkouni. Selecționer: Alexandros Katikaridis
REZERVE: 1. Giannakouli, 12. Nasi – 3. Dimitriou, 5. Kapnisi, 6. Georgiou, 8. Sidira, , 15. Georgantzi, 16. Karapetsa, 18. Pouliou, 20. Kaldaridou, 24. Papadopoulou, 26. Peiou

⏰ 13:30

Tricolorele au ajuns la stadion! Intr-o oră începe partida România-Grecia!

⏰ 12:30

Super cursa Florentinei Olar în ultima partidă cu Grecia! Ne revedem cu ele astăzi, de la ora 14:30!

⏰ 10:00

Bună dimineața în ziua primului joc de pregătire din cadrul cantonamentului din această lună din Antalya! În această după-amiază, de la ora locală 15:30 (14:30 în România), vom întâlni selecționata similară a Greciei!

Vă ținem la curent cu toate detaliile direct din Antalya!

R

21 FEBRUARIE

⏰ 18:00

Tricolorele au efectuat în această după-amiază ultimul antrenament dinaintea jocului de pregătire cu selecționata Greciei. Meciul se va disputa de la ora locală 15:30 (14:30 în România), iar noi vă vom ține la curent cu toate noutățile! Fiți cu ochii pe #JurnalulDeCantonament!

⏰ 15:30

Am stat de vorbă în această dimineață cu Florentina Olar, cea mai selecționată jucătoare din istoria naționalei feminine. Florentina a revenit la lotul național după cea de-a doua sarcină cu aceleași emoții ca la prima convocare. ”Așa cum am spus întotdeauna, este o onoare și un privilegiu să fiu convocată la lotul național”!

Vă invităm să urmăriți interviu integral cu Florentina Olar mai jos!

⏰ 10:30

Bună dimineața! Dăm startul celei de-a treia zi în Antalya cu un rezumat al celor două antrenamente programate ieri, 20 februarie! Intensitate, competitivitate și tactică. Așa am descrie cele două ședințe de ieri.

20 FEBRUARIE

⏰ 18:30

Am încheiat cu succes prima zi cu două antrenamente din acest stagiu de pregătire. A mai rămas un singur antrenament până la primul joc de verificare, contra Greciei, programat joi, 22 februarie, de la ora 15:30! Vă ținem la curent cu toate noutățile din Turcia!

⏰ 12:00

Tricolorele au bifat în această dimineață primul antrenament în Turcia! Pe o vreme prietenoasă, fetele pregătite de Cristian Dulca s-au antrenament mai bine de o oră în vederea pregătirii primului joc amical din această lună! Partida cu naționala Greciei se va disputa joi, 22 februarie, de la ora 15:30 locală (14:30 în România).

Până revenim pe teren pentru a doua sesiune programată astăzi, vă lăsăm câteva imagini de la primul antrenament!

19 FEBRUARIE

⏰ 17:30

Tricolorele au ajuns în cursul zilei de astăzi în Turcia, unde vor petrece următoarele 10 zile din cadrul stagiului de pregatire programat în această lună! Dincolo de antrenamente, fetele au programate și două jocuri amicale, contra Greciei și Turciei!

Revenim cu imagini de la primul antrenament în formulă completă mâine dimineață!

18 FEBRUARIE

⏰ 18:50

Bine v-am regăsit în noul an cu un nou #JurnalDeCantonament în cadrul primei reprezentative feminine! Pornim la drum în 2024 cu încredere și entuziasm, pregătite să dăm totul pentru România.

Primul cantonament al anului ne regăsește într-un stagiu de pregătire pentru campanie de calificare pentru WEURO 2025, care se va desfășura în Turcia. Înaintea plecării spre Antalya, tricolorele care evoluează în campionatul intern s-au prezentat pe parcursul zilei de duminică, 18 februarie, în cantonamentul de la CNF Mogoșoaia, urmând ca mâine dimineață să aibă loc deplasarea spre Antalya. Jucătoarele care evoluează în străinătate se vor alătura lotului direct în Turcia.

Până atunci, în această seară a avut loc o scurtă sesiune în sala de forțe, sub coordonarea preparatorului fizic, Darius Hîmpea. Vă lăsăm mai jos câteva imagini surprinse de aparatul nostru!

Lotul convocat pentru stagiul de pregătire din Turcia:

PORTARIAndreea Părăluță (Fortuna Hjorring / Danemarca), Camelia Ceasar (AS Roma / Italia)Salamon Szidonia (CS Gloria 2018 BN);

FUNDAȘIAntonia Bratu (Politehnica Timișoara), Cristina Botojel (Fortuna Hjorring / Danemarca), Claudia Bistrian (Politehnica Timișoara), Alexandra Tunoaia (Brescia Calcio Femminile / Italia), Erika Gered (Diosgyori VTK / Ungaria), Brigitta Goder (Ferencvarosi TC / Ungaria), Teodora Meluță (Politehnica Timișoara), Florentina Olar (Fortuna Hjorring / Danemarca), Ana Maria Stanciu (Farul Constanța);

MIJLOCAȘIIoana Bortan (Farul Constanța), Olga Iordăchiuși (Farul Constanța), Ioana Bălăceanu (Universitatea Cluj), Giorgiana Vasile (CS Gloria 2018 BN), Andrea Herczeg (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC / Ungaria), Mădălina Tătar (Vitória Sport Clube / Portugalia), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht / Belgia), Mihaela Ciolacu (Universitatea Cluj);

ATACANȚIMara Bâtea (Universitatea Cluj), Carmen Marcu (Universitatea Cluj), Cristina Carp (Young Boys Berna / Elveția), Adina Borodi (Universitatea Cluj).

Inițial au fost convocate 24 de jucătoare, însă din cauza accidentărilor suferite la echipele de club, Camelia Ceasar (AS Roma), Brigitta Goder (Ferencvarosi TC) și Cristina Carp (Young Boys Berna) nu vor putea să ni se alăture în acest stagiu de pregătire. În locul acestora a fost convocată Adina Borodi de la Universitatea Cluj, care s-a alăturat deja lotului la Mogoșoaia.

Selecționerul Cristian Dulca a oferit și o scurtă declarație odată cu anunțarea lotului pentru primul stagiu de pregătire al anului:

Prima noastră campania în Liga Națiunilor nu a fost deloc așa cum ne-am propus, însă este momentul să tragem linie și să o luăm de capăt în noul an. Cred că am învățat cu toții din greșelile pe care le-am făcut în campania precedentă, am avut și ghinionul de a nu avea lângă noi 4-5 jucătoare importante pentru prima reprezentativă, însă avem încredere că anul 2024 va fi mult mai bun! Vom începe pregătirea campaniei pentru WEURO2025 la finalul acestei luni, cu un stagiu de pregătire în Turcia, unde vom avea și două jocuri amicale.

Tricolorele își vor afla adversarele pentru campania de calificare la WEURO 2025 pe 5 martie 2024, în urma tragerii la sorți care va avea loc la sediul UEFA de la Nyon. Campania de calificare va începe la finalul lunii martie și se va încheia în luna iulie 2024.

În urma rezultatelor obținute în Liga Națiunilor, naționala feminină va începe preliminariile pentru WEURO2025 în Liga C, împotriva unor adversare mai slab clasate.

Foto: UEFA.com