Cei doi selecționeri, Florin Bratu și Bogdan Lobonț, au anunțat jucătorii din străinătate chemați la loturile Under 21, respectiv Under 20.

Naționala U21 a României continuă pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia. Calificată deja la EURO 2023 din postura de țară gazdă, România U21 dispută meciuri amicale pe perioada preliminariilor. După jocul cu Georgia, disputat la începutul lunii septembrie, 1-1, în perioada 5-10 octombrie, tricolorii U21 se vor afla în Spania pentru un stagiu de pregătire. Cantonamentul se va desfășura la Marbella și în cadrul acestuia România U21 va disputa și două meciuri amicale:

  • 7 octombrie: ROMÂNIA U21 – SUEDIA U20
  • 9 octombrie: ROMÂNIA U21 – MEXIC U21

Pentru aceste două partide, Florin Bratu a apelat la Radu Drăgușin (Sampdoria / Italia), Alexandru Țârlea (Alaves / Spania), Ricardo Farcaș (Siena / Italia) și Louis Munteanu (Fiorentina / Italia).

De partea cealalată, România Under 20 are programate două meciuri de pregătire, cu Cehia și Germania:

  • 7 octombrie: ROMÂNIA U20 – Cehia U20
  • 11 octombrie: Germania U20 – ROMÂNIA U20

Pentru această acțiune, selecționerul Bogdan Lobonț va apela la șase jucători care evoluează în afara României: Răzvan Sava (Torino/Italia), Eduard Duțu (Montevarchi/Italia), Darius Ghindovean (Duisburg/Germania), Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria), Matei Ilie (Padova/Italia) și Andrei Mărginean (ACR Messina/Italia).

Tot azi, selecționerul primei reprezentative, Mirel Rădoi, a anunțat lista preliminară pentru partidele cu Germania și Armenia. DETALII AICI!