Naționala de e-fotbal a României a întâlnit unul dintre cei mai tari adversari din lume într-un duel contând pentru coeficientul pe baza căruia se va realiza tragerea la sorți eNations Cup, echivalentul Cupei Mondiale în FIFA 21.

Echipa noastră a fost reprezentată de Cosmin Petrescu – ”Pcosmin6”, clasat în Top 100 în Europa pe PS4, calificat la turneul final eChampions League, și Răzvan Puiu – ”RvPLegend”, jucător de top pe Xbox, calificat în play-off-ul Cupei Mondiale, între cei mai buni 64 de gameri.

România – Anglia 2-3

  • Cosmin Petrescu v Tom Leese 0-5
  • Cosmin Petrescu v Mitchell Hayward 1-2
  • Răzvan Puiu v Connor 3-0
  • Răzvan Puiu v Donovan Hunt 3-3, 4-3 la penalty-uri
  • Răzvan Puiu v Connor 1-2 după extra-time

Pentru Anglia au evoluat Donovan Hunt – ”Tekkz”, care, la doar 19 ani, este considerat cel mai talentat jucător de FIFA din lume, adunând premii totale de peste jumătate de euro prin parcursul său. Este câștigătorul FIFA eClub World Cup din 2019 și campion ePremier League în 2019, reprezentând-o pe Liverpool, plus jucătorul numărul 1 în lume în mai multe rânduri în perioada 2018-2020. Ceilalți jucători englezi sunt: Tom Lease – ”Hashtag Tom”, în prezent numărul 1 mondial pe PS4, câștigător ePremier League 2020 cu Watford, Connor – ”BigMacg20”, câștigător al turneului național de selecție, și Mitchell Hayward – ”Mhaywxrd”, vicecampion ePremier League.

Duelurile vor avea loc în FIFA Ultimate Team, cu meciuri acasă-deplasare pe ambele console între componenții celor două echipe. Echipa câștigătoare va fi desemnată în urma cumulării rezultatelor din toate cele 4 partide. În caz de egalitate, departajarea se va face printr-un joc, al cincilea, pe consola preferată de naționala cu golaveraj mai bun.

Toate partidele vor fi transmise în direct joi, 6 mai, începând cu ora 18:00, pe pagina de Facebook Echipa națională de e-fotbal a României și pe YouTube FRF TV.

Partidele contribuie la coeficientul fiecărei țări, în baza căruia acestea vor fi repartizate în urne valorice la tragerea la sorți eNations Cup. În actualul sezon, România a învins Norvegia, 3-1, și Țările de Jos, 4-0.

Ce este eNations Series?

eNations Series este platforma dedicată jucătorilor profesioniști de FIFA 21 care reprezintă echipe naționale din întreaga lume. Prin intermediul acesteia sunt organizate meciuri și competiții între națiuni, preliminarii eNations Cup și turneul final eNations.

eNations este echivalentul Cupei Mondiale la fotbal, cea mai mare competiție de e-fotbal dedicată echipelor naționale. Se califică 24 de țări din lume, cele mai bune, iar turneul final va avea loc în acest an la Copenhaga.