Comitetul Olimpic Internațional, Comietul Paralimpic Internațional, Comitetul de Organizare Tokyo 2020, administrația Tokyo și Guvernul Japoniei au anunțat azi noile date pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice.

Ediția 32 a Jocurilor Olimpice va avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021, după ce programarea ei inițială, în acest an, a fost amânată ca efect al pandemiei COVID-19. Totodată, ediția Jocurilor Paralimpice a fost fixată pentru 24 august – 5 septembrie 2021.

Decizia a fost justificată prin dorința de a proteja sănătatea sportivilor și a tuturor celor implicați, împiedicând în același timp răspândirea virusului COVID-19, de a apăra interesele sportivilor și ale sporturilor olimpice, totul în acord cu calendarul sportiv internațional la nivel global.

Aceste perioade stabilite azi vor oferi autorităților din domeniul medical și tuturor celor responsabili de organizarea Jocurilor Olimpice suficient timp pentru adaptarea la contextul pandemic în evoluție. În același timp, se pot finaliza cu succes toate fazele de calificare la turneul final, pentru toate disciplinele olimpice.

Echipa națională de fotbal a României este calificată la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani. Tricolorii au reușit acest lucru în urma prestației de la EURO Under 21, în vara trecută, când selecționata pregătită de Mirel Rădoi a ajuns în semifinale.

 

CITEȘTE ȘI:

FRF s-a adresat FIFA pentru confirmarea jucătorilor eligibili la Jocurile Olimpice Tokyo

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în 2021 | “O decizie normală, echilibrată și responsabilă”