Echipa feminină de fotbal CSM Alexandria este una dintre petele de culoare ale Superligii Feminine în ultimii ani. În sezonul trecut, gruparea teleormăneană a câștigat play-out-ul după un sezon de primăvară de excepție.

În actuala stagiune, formația pregătită de profesorul Călin Pistolea ocupă locul 7, penultimul, cu o etapă înaintea finalului sezonului regular și are același obiectiv, menținerea pe prima scenă a fotbalului feminin din România.

Obligată să își dispute meciurile de pe teren propriu în trei locații diferite, la Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede și Alexandria (câte două partide în fiecare localitate), CSM Alexandria s-a simțit mult mai bine în deplasare, de unde a adunat toate cele patru puncte contablizate în cele 13 etape disputate până acum, victorie la Târgu Mureș și egal cu Banat Girls.

În ciuda dificultăților de tot felul, Călin Pistolea rămâne optimist și e convins că formația pe care o conduce de un deceniu va rămâne în primul eșalon valoric.

„Au apărut problemele”

– Domnule Călin Pistolea, cum a fost anul 2023 pentru CSM Alexandria?
-Un an bun, fără îndoială, în prima sa parte. Ne-am descurcat foarte bine în play-out, unde am încheiat pe primul loc, cu 9 victorii și o singură înfrângere, la 11 puncte de poziția secundă ocupată de ACS Târgu Mureș. Odată cu noul sezon, însă, au apărut problemele.

Noi reguli, adversarele s-au întărit, noi fiind obligați să ne descurcăm în mare parte cu același nucleu de jucătoare pe care ne-am bazat și sezonul anterior. Patru dintre fete s-au retras, alegând să intre în armată. Nu ne putem lăuda prea mult la capitolul sosiri. Un singur nume, Daniela Preda, rămasă fără club după desființarea celor de la Carmen București.

„Obiectivul a rămas același”

– Sunteți pe același loc ca și anul trecut!
Așa este! Suntem pe locul 7, doar că anul trecut erau 12 echipe în prima ligă și, în plus, aveam mult mai multe puncte. Rezultatele din teren fac diferența între ce a fost stagiunea trecută și ceea ce este acum. Lumea era obișnuită ca noi să mai și câștigăm, dar, din păcate, nu a mai fost așa.

– În aceste condiții care este obiectivul echipei?
Obiectivul a rămas același, menținerea pe prima scenă, un obiectiv realizabil după părerea mea. Doar că trebuie să muncim mult mai mult decât până acum.

„E un sezon mult mai interesant.”

– Câte fete joacă fotbal la CSM Alexandria?
Avem 56 de junioare și 15 senioare. Junioarele alcătuiesc formațiile U13 și U15. Cele mai multe fete sunt din județul nostru, dar avem și din alte zone: o fată din Argeș, două din Olt, două din București. Fetele locuiesc la cămin, au masă, au condiții decente.

În această vară am avut o campanie de promovare a fotbalului feminin, am reușit să atragem fete. E mult de lucru, dar cred că în 4-5 ani, CSM Alexandria va reuși să trimită jucătoare și la loturile naționale.

– Cum este actualul sezon al Superligii?
E un sezon mult mai interesant, mult mai tare. Sunt 4-5 echipe care se bat, acolo, la vârf. Nivelul a crescut.

Patricia Jderu, omul bun la toate!

– Cu cine colaborați la CSM?
De echipa U13 a clubului se ocupă Adrian Mazilu. De echipa U15 – Liviu Stoian. Gabriel Lungu e antrenor cu portarii la toate categoriile de vârstă. Îl mai am ca ajutor pe managerul Adrian Cioacă, cel care practic e mereu lângă mine, lângă echipa mare.

– Știu că ați avut probleme cu postul de portar.
Am avut ghinionul ca portarul titular, Cristina Costico, să se accidenteze încă din primele etape. Neavând alt portar am apelat la o jucătoare de câmp, Patricia Jderu. Este o jucătoare cu experiență, care face multe pentru clubul nostru. Patricia e profesor de educație fizică și se ocupă inclusiv de echipa U15.

De fapt de grupul de aici de la Alexandria. Avem două grupuri la U15, cel de aici, al Patriciei, și cel de la Roșiori, al lui Liviu Stoian. La meciuri facem practic o selecționată a celor două grupuri!

ARTICOL DE ADI DOBRE

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot urmări interviurile, rezumatele etapelor, rezultatele și declarații ale echipelor!