FK Odorheiu Secuiesc, una dintre cele mai importante borne din istoria futsalului românesc, a bifat în acest sezon o nouă performanță. Juniorii formației FK Odorheiu Secuiesc au ajuns din nou în finala Ligii Elitelor în căutarea celui de-al treilea titlu de campioni ai României.

În ultimul act al celei mai importante competiții destinate tinerelor talente, harghitenii au fost nevoiți să se recunoască învinși, locul secund nefiind însă catalogat drept un eșec. Cu două finale disputate în actuala stagiune, Cupa României și Liga Elitelor, echipa U19 a clubului FK Odorheiu Secuiesc își continuă evoluțiile remarcabile din ultimii foarte mulți ani și, totodată, tradiția în privința futsalului juvenil.

An de an, FK Odorheiu Secuiesc produce tinere talente, jucători care provin în proporție de sută la sută din zona Harghitei. Munca celor implicați asigură o continuitate greu de regăsit în peisajul futsalului juvenil românesc.

Revanșa în fața rivalilor de la Sepsi SIC

Drumul până în marea finală a Ligii Elitelor nu a fost însă unul ușor pentru FK Odorheiu Secuiesc. Elevii lui Jakab Zoltán au încheiat pe primul loc Seria 3 – Faza Regională, cu cinci victorii și un eșec. Din competiție au mai făcut parte formațiile ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (singura echipă care s-a impus în fața echipei din Odorheiu Secuiesc), ACS Kereszthegy Remetea și AS Inter Gheorgheni.

Au urmat partidele din Seria a 2-a a Ligii Elitelor, hotărâtoare pentru calificarea în Final Four. Patru victorii și două înfrângeri au reprezentat bilanțul harghitenilor, care au încheiat pe locul secund, după CFF Clujana Cluj. Poziția din clasament a făcut ca FK Odorheiu Secuiesc să se califice la turneul final, unde pentru un loc în marea finală a Ligii Elitelor a dat piept cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, câștigătoarea Seriei 1 și gazda Final Four-ului.

Învinși de covăsneni în campionat, juniorii lui Jakab Zoltán și-au luat revanșa, impunându-se cu scorul de 12-3! A urmat lupta cu CFF Clujana Cluj, o luptă cu trofeul de campioană a României pe masă, meci pierdut în cele din urmă cu 2-6.

„Să descoperim, să șlefuim și să producem jucători de futsal”

„Ne-am atins obiectivul, acela de a ajunge în finala Ligii Elitelor, deși, odată ajunși acolo, la Sfântu Gheorghe, am fost hotărâți să luptăm pentru titlu”, a spus Jakab Zoltán, managerul echipei FK Odorheiu Secuiesc. Fără îndoială cel mai experimentat și unul dintre cei mai titrați tehnicieni din istoria futsalului românesc, fostul selecționer Jakab Zoltán mărturisește că e mândru de actuala generație de juniori: „An de an ne propunem să descoperim, să șlefuim și să producem jucători de futsal. Faptul că reușim înseamnă că facem o treabă bună, înseamnă că am reușit să îi facem pe acești tineri jucători să creadă în șansa lor, să își îndeplinească visul de a juca futsal la cel mai înalt nivel”.

„Ar fi foarte bine ca ei să continue cu futsalul”

Din actuala generație au debutat deja la echipa mare trei jucători, Boga Bence, Szabo Ervin și Popovics Erik, care au încheiat pe parchet ultimul meci din play-off-ul Ligii 1 Futsal Fortuna împotriva finalistei CFR Timișoara. „Boga Bence a încheiat perioada la U19 și va juca de acum înainte doar pentru echipa mare. E un jucător pe care ne putem baza în viitor. Și, legat tot de viitor, putem spune că avem deja pregătită echipa pentru următorul sezon, când ne vom bate din nou pentru titlul de campioni ai României la juniori U19 cu o echipă de această dată mult mai experimentată”, a punctat Jakab Zoltán.

Tehnicianul recunoaște superioritatea adversarului din marea finală, CFF Clujana Cluj, pe ai cărei jucători dorește să îi vadă continuând cu futsalul: „Clujana a fost într-adevăr un adversar tare, cu jucători foarte bine pregătiți, toți evoluând și la fotbalul pe teren mare. Ar fi foarte bine ca ei să continue cu futsalul, dar mă tem că nu vor face asta și e păcat”.

Boga Bence: „Sunt recunoscător pentru asta”

Lăudat de toată lumea, Boga Bence spune că experiența la un nou Final Four al Ligii Elitelor a fost una extraordinară. „Am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a cuceri titlul de campioni. Din păcate, în finală, în fața unui adversar puternic, nu ne-am putut face jocul nostru. Experiența, una extraordinară, va rămâne. A fost ultimul meu an de juniorat și tocmai de aceea am dorit să câștig totul! Mă simt foarte bine la echipa mare, pentru care am evoluat deja. Atmosfera e una foarte frumoasă, iar colegii m-au ajutat să mă integrez. Aici am învățat elementele de bază ale futsalului. Joc futsal de la 16 ani, din clasa a X-a. La echipa mare am debutat încă de acum patru ani și sunt foarte fericit, în primul rând pentru că puțini copii primesc o asemenea șansă. Sunt recunoscător pentru asta”, a spus Boga Bence.

Lotul echipei FK Odorheiu Secuiesc

Portari: Szabo Ervin, Szecsi Adorjan Rudolf

Jucători de câmp: Popovics Erik-Vince, Kis Csaba, Balint Patrik Gergely, Boga Bence Richard, Szasz Kalman, Jakab Tamas, Csiki Hunor, Fazekas Zalan, Laszlo Szabolcs, Boer Ákos, Racz David, Lorincz Zsolt

Manager: Jakab Zoltán

Delegat: Kovacs Lajos

Articol de Adi Dobre