Echipa CS United Galați va juca în acest an a șasea finală a Ligii 1 Futsal Fortuna consecutivă! Cea mai constantă echipă din ultimul deceniu și mai bine din futsalul românesc va da piept, cu titlul de campioană a României pe masă, cu formația FK Odorheiu Secuiesc, marea revelație a actualului sezon.

Primele două meciuri ale finalei din acest an se vor juca la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați, luni, 15 mai, și marți, 16 mai. Duelul, care se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide, se va muta apoi la Odorheiu Secuiesc.

Campioană en titre, United va încerca să își păstreze titlul cucerit anul trecut. De-a lungul actualului sezon, trupa pregătită de Florin Ignat a arătat că este cea mai bună echipă din Liga 1 Futsal Fortuna. Singurul derapaj al celor de la United s-a petrecut în finala Cupei României, pierdută în fața formației Autobergamo Deva. „Tocmai de aceea, vrem să ne revanșăm față de toată lumea câștigând campionatul”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei gălățene.

La 41 de ani, Florin Ignat a descoperit, se pare, elixirul tinereții fără bătrânețe! Fostul mare internațional a luptat de-a lungul anului competițional cot la cot cu mult mai tinerii săi elevi și a știut să gestioneze momentele delicate din viața echipei. Chiar dacă nu mai știe numărul finalelor jucate și numărul trofeelor câștigate de-a lungul carierei, Florin Ignat spune că prezența în finala sezonului 2022-2023 a Ligii 1 Futsal Fortuna e o mare bucurie.

„Constanța vine de la continuitate”

– Ce înseamnă această nouă finală pentru tine, pentru voi?

– Este o dovadă a continuității și a faptului că la acest club se dorește performanță. E o imensă bucurie pentru toată lumea! Pentru mine, pentru băieți, pentru toți cei care țin la această echipă.

– De unde are United această constanță?

– Și nu e o constanță de două – trei sezoane, ci una de mai bine de un deceniu! De unde vine? Constanța vine de la continuitate, iar continuitate nu poți avea decât cu oameni serioși în jurul tău. Mulțumim tuturor oamenilor care sunt în spatele acestei echipe!

„Regretăm că am pierdut Cupa României”

– De când te-ai întors la Galați, ai jucat doar finale cu United!

– M-am întors în 2018 și, așa este, am jucat în fiecare an finala! Au fost două pierdute cu Ciucul și una câștigată, anul trecut, cu Autobergamo Deva. În 2020 campionatul s-a întrerupt încă din faza sferturilor de finală din pricina pandemiei. Eram în acel moment pe locul 1, acesta fiind și motivul pentru care în toamna aceluiași an am reprezentat România în UEFA Futsal Champions League.

– Cum a fost evoluția echipei în acest sezon?

– Una bună. Regretăm însă că am pierdut Cupa României. Mai sunt însă și astfel de momente, când îți dorești, dar, din păcate, nu reușești. Sper să ne revanșăm în campionat și să luăm titlul!

„Jucătorii harghiteni au o determinare uriașă”

– Cum vezi duelul cu FK Odorheiu Secuiesc?

– Sunt sigur că va fi o finală de poveste. Spun asta pentru că față în față vor sta două echipe care știu futsal, două echipe care își văd de joc și care își respectă adversarii. Vor fi dispute echilibrate. Trei cel puțin! Șansele, ca în orice finală, sunt împărțite frățește, 50 la sută noi, 50 la sută FK Odorheiu Secuiesc.

– Ce te-a impresionat în jocul adversarei din finală?

– Jucătorii harghiteni au o determinare uriașă. Luptă pentru orice balon, până în ultima secundă, indiferent de scor. Au o echipă foarte bună, având în componență copii crescuți acolo. Asta înseamnă continuitate! Și, veți vedea, harghitenii vor fi din ce în ce mai buni.

„Microbiștii gălățeni au avut parte în ultima perioadă satisfacții uriașe”

– Un nou duel cu profesorul Jakab Zoltán!

– Și, ca de fiecare dată, va fi o plăcere! Am fost elevul dânsului. Am avut de învățat foarte multe de la domnul profesor. Să nu uităm că Jakab Zoltán s-a numărat printre pionierii futsalului din România. Odorheiul a fost prima campioană a României.

– Cum va fi atmosfera din Sala Sporturilor” Dunărea din Galați?

– Ca de obicei, plină și entuziastă. Așteptăm ca fanii, care ne-a fost mereu alături, să vină și de această dată în număr mare la sală. Microbiștii gălățeni au avut parte în ultima perioadă satisfacții uriașe. Arcada Galați a cucerit un nou titlu de campioană a României la volei băieți, Oțelul Galați se pregătește să revină pe prima scenă a fotbalului românesc. Am fost la meciurile Arcadei Galați. A fost incredibil.

„Mă simt extraordinar!”

– Care sunt atuurile echipei United?

– Constanța, am mai spus asta! Nu am fost nevoiți să facem multe schimbări la nivel de lot. Sperăm să păstrăm această continuitate.

– Cât timp mai joci?!

– Nu știu! Nu mai zic nimic. Am spus o dată, când am venit la Galați, că voi continua doar ca antrenor. Nu m-am putut abține, însă! În februarie am împlinit 41 de ani, dar, vă spun cu mâna pe inimă, mă simt extraordinar! Ca la 25 de ani!

Articol de Adi Dobre