În cadrul ședinței de Comitet Executiv care a avut loc azi, 29 septembrie 2023, la sediul FRF,  fost aprobată crearea competiției “Interliga de iarnă”.

Aceasta se va desfășura în pauza competiției Interliga Națională de Fotbal U7 – U10, între tur și retur. Partidele se vor disputa pe teren redus, cu o suprafață de joc cu dimensiunile 40m x 20m. Pentru ediția 2023 au drept de joc jucătorii născuți începând cu anul 2013 și mai tineri.

Sistemul de desfășurare

Competiția se va desfășura, în perioada 10 decembrie 2023 – 25 februarie 2024, cu jocuri în sistem campionat (doar tur – fiecare cu fiecare o singură dată în fiecare serie) și va fi structurat astfel: 6 serii a câte 10 echipe (9 etape) pe criteriu geografic.

Condiții de participare

Vor participa cluburile sportive afiliate la FRF, care îndeplinesc condițiile de înscriere conform art. 38 din ROAF și care au obținut un punctaj ce le clasează în primele 60 de cluburi urmare a procedurii de Clasificare a Academiilor de Fotbal din România, pentru sezonul 2023-2024.

În situația în care un club sau mai multe, deși se clasează în primele 60 de cluburi, urmare a procedurii de Clasificare a Academiilor nu se înscrie sau renunță la dreptul de a participa în competiția Interliga de iarnă, locul sau locurile disponibile vor fi ocupate de clubul / cluburile aflate pe locurile imediat următoare din clasamentul de Clasificare a Academiilor.

Regulamentul competiției Interliga de Iarnă este disponibil aici.